Peru galvaspilsētā notiek vardarbīgi protesti jaunas ceļa nodevas dēļ

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Peru galvaspilsētā Limā ceturtdien simtiem iedzīvotāju izgāja vardarbīgos protestos pret jaunu ceļa nodevu, kas noteikta iebraukšanai pilsētā un izbraukšanai no tās.

Protestētāji meta pašdarinātus spridzekļus un akmeņus, bet policija atbildēja ar asaru gāzi.

Šī bija otrā reize nepilnas nedēļas laikā, kad Limas nomales nabadzīgā Puentepjedras rajona iedzīvotāji iesaistījās sadursmēs ar policiju uz Panamerikas automaģistrāles, kas viņiem ir vienīgais ceļš iebraukšanai Limā.

Rajona mērs un kreisie deputāti atbalsta protestētāju prasību atcelt nodevu, kas ir ekvivalenta 1,40 eiro un tiek iekasēta par iebraukšanu Limā vai izbraukšanu no tās.

Limas mērs Luiss Kastaņeda ir paziņojis, ka pašvaldība neko nevar līdzēt, jo nodeva ir daļa no viņa priekšgājēja apstiprināta projekta ceļu būvniecībai un uzturēšanai.

Protestētāji ir sašutuši, jo samaksāt divas šādas nodevas dienā par iebraukšanu Limā un izbraukšanu no tās ir pārāk liels slogs valstī, kur minimālā alga ir ekvivalenta apmēram 234 eiro mēnesī.

Ne visiem demonstrantiem ir automašīnas, bet šīs nodevas dēļ arī kāpusi cena braucienam ar autobusu vai taksometru.

Protesti pagājušonedēļ pārauga vardarbībā, kad demonstranti dedzināja nodevas iekasēšanas vietas, un amatpersonas uz laiku apturēja nodevas iekasēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu