Policija Jaungada naktī pastiprināti pārbaudīs, vai taksisti nav palielinājuši tarifus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Taksometru pakalpojumu sniedzējs «Taxify» plāno Jaungada naktī 4-7 reizes palielināt savus tarifus. Par to uzņēmums paziņojis publiski. Policija svētku laikā šim jautājumam plānojot pievērst pastiprinātu uzmanību, tiks veikti arī kontrolpirkumi, sociālajā tīklā «Facebook» raksta Rīgas mērs Nils Ušakovs («Saskaņa»).

«Šāda rīcība ir rupjš Rīgas domes saistošo noteikumu pārkāpums, noteikumi nosaka maksimālo tarifu. Turklāt uzņēmums publiski ir paziņojis, ka negrasās pildīt noteikumus, kas ir obligāti visiem tirgus dalībniekiem. Sods par šādu pārkāpumu taksometru vadītājiem var būt līdz 700 eiro ar licences atņemšanu. Atsevišķos gadījumos – arī ar auto konfiskāciju. Es ļoti vēlētos ieteikt šoferiem Jaungada naktī nepārkāpt noteikumus, jo policija pastiprināti pārbaudīs pārvadātājus, kā arī veiks kontrolpirkumus. Nevajag eksperimentēt,» norāda mērs.

Tāpat Ušakovs iesaka «Taxify» uzņēmumam neiegāzt savus partnerus-vadītājus un neprovocēt viņus pārkāpt noteikumus.

Jau vēstīts, ka Vecgada vakarā un Jaungada naktī «Taxify» mobilajā platformā plānots palielināt tarifus četras līdz septiņas reizes, pārsniedzot Rīgas domes saistošajos noteikumos noteiktos maksimālos tarifus.

Platformas pārstāvji informējuši, ka «Taxify» lietotnē Vecgada vakarā un Jaungada naktī piemēros augstākus tarifus, ņemot vērā vēsturiski augsto klientu pieprasījumu.

Tarifu mērķis ir arī motivēt vadītājus, lai visiem klientiem, kuri to vēlas, būtu pieejami taksometri. Par tarifiem gan vadītāji, gan klienti būs informēti iepriekš e-pastos, kā arī katra taksometra tarifs vienmēr ir redzams «Taxify» lietotnē pirms taksometra izsaukšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu