Latvijai ir visi priekšnosacījumi, lai kļūtu par Ķīnas kravu centru Baltijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijai ir visi priekšnosacījumi, lai kļūtu par Ķīnas kravu loģistikas un distribūcijas centru Baltijā, tiekoties ar Ķīnas Tautas politiskās konsultatīvās konferences Nacionālās komitejas priekšsēdētāja vietnieku Džanu Cjinli sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Kā informē Saeimas preses dienests, Mūrniece pauda gandarījumu par Latvijas un Ķīnas aktīvo politisko dialogu un arī ekonomiskajās attiecībās Latvija vēlas lielāku sparu.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu arī par abu valstu aktīvajiem parlamentārajiem kontaktiem. «Saeimā esam uzņēmuši Visķīnas Tautas kongresa priekšsēdētāju, vicespīkeru un Ķīnas Ministru prezidentu. Esmu arī pateicīga par Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu spīkeru izcilo uzņemšanu Ķīnā gada sākumā,» teica Mūrniece.

Džans Cjinli apsveica Latviju valsts simtgadē un pauda prieku par iespēju apmeklēt mūsu valsti.

Mūrniece uzsvēra Latvijas interesi par sadarbību tirdzniecības un investīciju, kā arī transporta un loģistikas jomās. Latvija atbalsta Ķīnas «Joslas un ceļa» iniciatīvu un vēlas tajā iesaistīties. Tāpat Latvijai ir būtiska sadarbība 16+1 formātā, kas papildina Eiropas Savienības-Ķīnas dialogu. Te Latvijas prioritātes ir transports, investīcijas infrastruktūras projektiem, tirdzniecība un tūrisms.

Pagājušajā gadā Baltijas valstīs uzņemti teju 60 tūkstoši tūristu no Ķīnas. Mūrniece un Džans Cjinli pauda gandarījumu par šādu dinamiku un bija vienisprātis, ka tas ir labs pamats tiešās aviosatiksmes nodrošināšanai starp Ķīnu un Latviju. Tiešais avioreiss vēl vairāk palielinātu Ķīnas tūristu skaitu Latvijā, atzīmēja Džans Cjinli.

Sarunā piedalījās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V) un Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Ķīnas parlamentu vadītājs Sergejs Potapkins (S).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu