Vai šī arī ir visnekārtīgākā vieta tavā mājā?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Nevajag paiet īpaši ilgam laikam, lai mājoklis apaugtu ar nevajadzīgām mantām, bet brīvie plaukti un vietas, kuras tikko pēc ievākšanās bija pavisam tukšas, paliktu par mazu. Šāds scenārijs ir pazīstams daudziem, taču vai liekās mantas nepārvērš kādu mājas nostūri par nevajadzīgo mantu noliktavu? Uzzini, kura mājas vieta parasti ir visnekārtīgākā.

Britu atkritumu savākšanas uzņēmums Clearabee nesen veiktajā pētījumā noskaidrojis, ka aptuveni 52% britu visnejēdzīgākā vieta mājās ir dārza vai pagalma šķūnītis. Aptuveni trešdaļai britu, kuru mājas pagalmā atrodas šķūnītis, nemaz nezina, kas tur ir iekšā. Visnekārtīgākie izrādās Velsas iedzīvotāji - vismaz ceturtdaļa iedzīvotāju savos šķūnīšos glabā visādas drazas, vecas, savu laiku nokalpojušas mantas, pat atkritumus. Arī Ziemeļīrijas iedzīvotāji neizceļas ar īpašu pedantismu - 84% iedzīvotāju atzīst, ka pagalma šķūnīšus izmanto kā atkritumu noliktavas.

Pārsteidzošā kārtā puse aptaujāto cer ierīkot dārza šķūnīšos sporta zāli, vasaras atpūtas mājiņu, hobiju telpu vai pat nelielu dārza bāru, taču vienīgais, kas britus attur no sapņa īstenošanas, ir motivācijas trūkums un slinkums.

Ja esi par šķūnīti kā noliktavu, pārskati tajā esošās mantas un velti kādu no brīvdienām šķūnīša kārtošanai un labiekārtošanai - atbrīvojies no mantām, kuras ir nolietotas un kļuvušas bezvērtīgas. Izstrādā šķūnīša uzglabāšanas sistēmu - šeit noderēs lielas plastmasas kastes ar vāku. Saliec darbarīkus, Ziemassvētku dekorācijas, remontdarbu pārpalikumus, sporta aprīkojumu un citas lietas plastmasas kastēs un katrai no tām uzlīmē zīmīti ar norādi, kas tajās atrodas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu