Četras solistes Ziemassvētku džeza koncertos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Orķestra «Rīga» bigbends un diriģents Valdis Butāns aicina uz Ziemassvētku džeza koncertiem «Celebrating Ella Fitzgerald» 23. un 26. decembrī Lielajā ģildē un ar prieku paziņo, ka koncertos dziedātājām Ilonai Bagelei, Ievai Kerēvicai un Evilenai Protektorei pievienosies atraktīvā Rūta Dūduma. Visas četras solistes vienosies duetos ar Robertu Memmēnu, koncertus vadīs mūzikas žurnālists Raitis Zapackis.

Šajā koncertsezonā Orķestra «Rīga» bigbends džeza koncertus veltījis leģendārajai amerikāņu dziedātājai Ellai Ficdžeraldai. Ziemassvētku laikā džeza karalienes repertuāra populārākās melodijas Lielajā ģildē skanēs četru Latvijā iemīlētu dziedātāju - Ilonas Bageles, Ievas Kerēvicas, Evilenas Protektores un Rūtas Dūdumas sniegumā. Diriģents Valdis Butāns saka: «Man ir patiess prieks, ka Orķestra «Rīga» bigbendam pievienosies šīs četras neatkārtojamās dziedātājas. Katrai piemīt tik dažāds temperments, katrai ir atšķirīga pieeja un savs skatījums uz Ellas Ficdžeraldas daiļradi! Ir interesanti vērot, kā šīs dziesmas no jauna piedzimst katras solistes interpretācijā, un tā patiešām nav Ellas Ficdžeraldas atdarināšana, tas drīzāk ir sava veida dialogs ar izcilo mākslinieci.»

Pagājušā gadsimta 60. gados džeza karaliene Ella Ficdžeralda ierakstījusi Ziemassvētku melodiju albumu un koncertos - gan svētku priekšvakarā 23. decembrī, gan Otrajos Ziemassvētkos - skanēs tādas kompozīcijas, kā «Have Yourself a Merry Little Christmas», «Winter Wonderland» un citas.

Biļetes uz Ziemassvētku džeza koncertiem «Celebrating Ella Fitzgerald» iespējams iegādāties visās «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv. Informācija par Orķestra «Rīga» koncertiem mājaslapā www.orkestris.riga.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu