Saldā desa

FOTO: Armands Meirāns, Četras sezonas

Man tā asociējas ar padomju laiku un bērnību, kad katra mamma tādu gatavoja un deva līdzi uz skolas klases vakariem. Riekstu un marmelādes daudzuma attiecību vari izvēlēties, kā labāk patīk, kā arī riekstus vari likt tos, kas vislabāk garšo.

Sastāvdaļas:

  • 540 g trauslo cepumu (piemēram,Selga Klasika), sasmalcināti mazos gabaliņos
  • 200 g sviesta, izkausēts
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • 2 ēdamkarotes (ar kaudzi) kakao
  • 150 g cukurs
  • 2 olas
  • 350 g marmelādes konfekšu, sagrieztas mazos gabaliņos
  • 175 g mandeļu, sakapātas
  • 175 g pekanriekstu, sakapāti

Rezultāts:

  • 1,5 kg

Pagatavošana:

  1. Lielā bļodā liec sasmalcinātos cepumus, sagrieztas marmelādes konfektes un sakapātus riekstus, rūpīgi samaisi.
  2. Katliņā izkausē sviestu, pielej ūdeni, noņem no uguns un noliec malā.
  3. Sajauc cukuru ar kakao, pieber pie sviesta un kārtīgi izmaisi.
  4. Pievieno sakultas olas un liec uz pāris minūtēm uz uguns, intensīvi maisi, kamēr masa sabiezē.
  5. Pievieno cepumus, riekstus un marmelādi, kārtīgi samaisi.
  6. No iegūtās masas veido desas formu un ietin pārtikas plēvē, liec ledusskapī vismaz uz pāris stundām sacietēt.
Uz augšu