Mēlīšu salāti svētku galdam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Nepieciešams

  • 2 cūku mēles
  • 3 marinēti gurķīši
  • 1 sīpols
  • 1 vārīts burkāns
  • 2 vārītas olas
  • sāls
  • pipari
  • 1 ēdamkarote mārrutku
  • 150 g skābā krējuma
  • 100 g majonēzes
  • zaļumi

Pagatavošana

Vārītai mēlei novelk ādu. Mēli sagriež salmiņos. Salmiņos sagriež vārītu burkānu un marinētos gurķīšus. Cieti novārītas olas sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolu sagriež ļoti smalki.

No krējuma, sāls, majonēzes, mārrutkiem un pipariem pagatavo mērci. Visas sastāvdaļas saliek traukā, pārlej ar mērci, samaisa.

Salātus ieteicams pagatavot vismaz stundu pirms pasniegšanas, lai garšas sadraudzējas.

Salātus kārto traukā, pārkaisa ar rīvētu olas baltumu un zaļumiem.

Mēlīšu salātus var pasniegt mīklas vai lavaša groziņos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu