Nekļūdīga kombinācija: konjaks + ābols
«Konjaka un ābolu kokteiļi būs ne tikai lieliska alternatīva jau ierastajiem degvīna vai ruma kokteiļiem, bet arī garšos tiem, kuri vēlas izmēģināt ko, iespējams, jaunu vai citādāku. Ar savu svaigo ābolu garšu tie labi iederēsies ballīšu atmosfērā. Atceries, ka ne visos kokteiļos nepieciešams izmantot ledu, tādēļ kokteiļa atvēsināšanai noderēs iepriekš saldētavā vai ledus kastē atdzesētas glāzes,» komentē Liene Bukbārde.
Pagatavošanai būs nepieciešams
Konjaks – 30 ml
Ābolu liķieris – 15 ml
Gomme sīrups – 8 ml
Bruts – kokteiļa pārliešanai
Dekoram
Citrons – 1 šķēlīte
Šeikerī pēc kārtas lej (1) konjaku, (2) ābolu liķieri un Gomme sīrupu. Piepilda šeikeri ar ledu, kārtīgi visu sakrata (velta tam aptuveni 10 sekundes).
Dzērienu lej šampanieša glāzē – lai glāzē neiekristu ledus, dzērienu lej lēnām vai pat var izmantot tīru sietiņu.
Pa virsu dzērienam lej šampanieti. Visu viegli samaisa ar garu karoti.
Kokteili rotā ar citrona šķēlīti.
Padoms! Ābolu liķiera vietā var lietot ābolu limonādi.
Izsmalcināts pārsteigums: konjaks + meža ogas
Liene Bukbārde konjaka un ogu kokteiļus iesaka ballītēs nobaudīt tiem, kuri iecienījuši ogu garšas, – šajā kokteilī to spēcīgo saldo garšu izbalansē laima sula. «Šāda veida kokteiļus bieži vien izvēlas vīna cienītāji – jo īpaši ballītēs, kad vīna malkošana nešķiet atbilstoša pasākuma atmosfērai. Šo kokteili parasti arī iesaku tiem, kuri, nezinot, ko pasūtīt pie bāra, palūdz «uztaisīt kaut ko garšīgu» – tā sastāvdaļas veido patīkamu garšu buķeti, kas piemērota teju jebkurai gaumei,» stāsta Liene.