Konjaka kokteiļi lieliskākajām Vecgada ballītēm

FOTO: Publicitātes foto

Plānojot gada nogales ballītes, apgūsti jaunus veidus un idejas, kā dažādot ierasto dzērienu karti ar oriģinālām un vēl neiepazīstām kokteiļu garšām. Pretēji pastāvošajam mītam, ka konjaku drīkst baudīt tikai tīrā veidā, konjaka kokteiļus jauc jau kopš 19. gadsimta, un pēdējos gados tie gūst arvien lielāku popularitāti naktsklubu un kokteiļbāru apmeklētāju vidū.

 

FOTO: Publicitātes foto

Nekļūdīga kombinācija: konjaks + ābols

«Konjaka un ābolu kokteiļi būs ne tikai lieliska alternatīva jau ierastajiem degvīna vai ruma kokteiļiem, bet arī garšos tiem, kuri vēlas izmēģināt ko, iespējams, jaunu vai citādāku. Ar savu svaigo ābolu garšu tie labi iederēsies ballīšu atmosfērā. Atceries, ka ne visos kokteiļos nepieciešams izmantot ledu, tādēļ kokteiļa atvēsināšanai noderēs iepriekš saldētavā vai ledus kastē atdzesētas glāzes,» komentē Liene Bukbārde.

Pagatavošanai būs nepieciešams
Konjaks – 30 ml
Ābolu liķieris – 15 ml
Gomme sīrups – 8 ml
Bruts – kokteiļa pārliešanai

Dekoram
Citrons – 1 šķēlīte

Pagatavošana

Šeikerī pēc kārtas lej (1) konjaku, (2) ābolu liķieri un Gomme sīrupu. Piepilda šeikeri ar ledu, kārtīgi visu sakrata (velta tam aptuveni 10 sekundes).
Dzērienu lej šampanieša glāzē – lai glāzē neiekristu ledus, dzērienu lej lēnām vai pat var izmantot tīru sietiņu.
Pa virsu dzērienam lej šampanieti. Visu viegli samaisa ar garu karoti.
Kokteili rotā ar citrona šķēlīti.

Padoms! Ābolu liķiera vietā var lietot ābolu limonādi.

 

FOTO: Publicitātes foto

Izsmalcināts pārsteigums: konjaks + meža ogas

Liene Bukbārde konjaka un ogu kokteiļus iesaka ballītēs nobaudīt tiem, kuri iecienījuši ogu garšas, – šajā kokteilī to spēcīgo saldo garšu izbalansē laima sula. «Šāda veida kokteiļus bieži vien izvēlas vīna cienītāji – jo īpaši ballītēs, kad vīna malkošana nešķiet atbilstoša pasākuma atmosfērai. Šo kokteili parasti arī iesaku tiem, kuri, nezinot, ko pasūtīt pie bāra, palūdz «uztaisīt kaut ko garšīgu» – tā sastāvdaļas veido patīkamu garšu buķeti, kas piemērota teju jebkurai gaumei,» stāsta Liene.


Pagatavošanai būs nepieciešams

  • Konjaks – 45 ml
  • Piparmētru lapiņas – 6 gab.
  • Brūnais cukurs – 1 ēdamk.
  • Aveņu sula – 15 ml
  • Avenes – 4 gab.
  • Laima sula (svaigi spiesta) – 7 ml
  • Ginger Ale limonāde – 7 ml
  • Sasmalcināts ledus


Dekoram
Avenes – 2 gab. Šeikerī lej visas sastāvdaļas, izņemot Ginger Ale limonādi, piepilda šeikeri līdz pusei ar smalcinātu ledu.

Pagatavošana

10 sekundes intensīvi krata šeikeri, lai sastāvdaļas sajaucas.
Šeikera saturu kopā ar ledu lej Highball glāzē (garena glāze, derēs arī garāka sulas vai ūdens glāze).
Papildina kokteili ar smalcinātu ledu, piepildot visu glāzi. Pa virsu lej Ginger Ale limonādi. Visu viegli samaisa ar garu karoti.
Rotā ar avenēm.

Padoms! Izteiktākai garšai var pievienot pilienu citronu bitera.



 

FOTO: Publicitātes foto

Ballītes nagla: konjaks + ingvers

Ikviens kokteilis, kas ir svaigs un spirdzinošs, ir labi piemērots ballītēm. «Konjaka un ingvera kokteiļi patiks Ginger Ale limonādes cienītājiem – tas ir viegls un garšo teju vasarīgi, taču ir gana interesants, lai nebūtu «tikai parasts dzēriens». Ja ir vēlme pēc kā nedaudz stiprāka, Ginger Ale limonādi var aizstāt ar garšas ziņā spēcīgāko un piesātināto ingvera alu,» stāsta Liene Bukbārde.


Pagatavošanai būs nepieciešams

  • Autentiskam rezultātam - Hennessy Very Special vai cits konjaks – 45 ml
  • Laima sula – 15 ml
  • Cukura sīrups – 7 ml
  • Piparmētras lapiņas – 3 gab.
  • Ginger Ale limonāde / ingvera alus – 100 ml
  • Sasmalcināts ledus

Dekoram
Piparmētras zariņš – 1 gab. Visas sastāvdaļas, izņemot Ginger Ale limonādi (vai Ingvera alu) ievieto šeikerī, kas līdz pusei pildīts ar smalcinātu ledu.

Pagatavošana
Sastāvdaļas intensīvi sakrata (aptuveni 10 sekundes).
Sajaukto dzērienu kopā ar ledu lej Highball glāzē (garena glāze – derēs arī sulas vai ūdens glāze).
Piepilda glāzi ar smalcinātu ledu.
Pa virsu lej Ginger Ale limonādi (vai ingvera alu). Sastāvdaļas viegli samaisa ar garu karoti.
Dekorē ar piparmētras zariņu.

Padoms! Lai piparmētras aromāts būtu izteiktāks, pirms pievieno kokteilim piparmētras zariņu, viegli to paberzē rokās!

Uz augšu