Ar tradīciju vakaru Valmiermuižā svinēs Ziemas saulgriežus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/skandinieki

Visi tradīciju mīļotāji aicināti 17.decembra vakaru no plkst. 19.00 līdz 22.00 pavadīt jautrā gaisotnē kopā ar folkloras draugu kopu «Skandinieki». Ziemas saulgrieži jau no senākajiem laikiem ir bijuši gada gaišākie svētki, kad ļaudis cer, ka piepildīsies pat pašas slēptākās vēlēšanās. Tāpēc Valmiermuižas saime aicina visus vienoties Ziemas saulgriežu tradīciju vakarā, kur lustīgā noskaņā apgūt, kā svētki svinami īsteni latviski - no sirds izdancojoties, izdziedoties un nobaudot dažādas ziemīgas garšas.

Vakara pirmajā daļā būs iespējams visiem kopā izbaudīt Ziemas saulgriežu ritmu ritu dziesmās un saspēlē. Tas būs kā mierīgs ievads svētku svinēšanas tradīcijā ar «Skandinieku» uzstāšanos, kurā tiks iesaistīti arī sanākušie. Tam sekos jau smalkāka Ziemas saulgriežu tradīciju izprašana - sanākušie varēs nodoties mīklu minēšanai, rotaļām un zīlēšanai, ar kuras palīdzību ieskatīties nākotnē un izšķirt, kāda laime un prieki gaidāmi nākamajā gadā. Trešā vakara daļa solās būt visjestrākā, jo Valmiermuižas klēts viesistabā sabrauks ķekatnieki, sev līdzi vedot lustīgas dziesmas, laimes vēlējumus, rotaļas un dančus. Te nu nosēdēt mierā nevarēs neviens, jo kājas pašas jau gribēs mesties aizraujošo deju virpulī.

Ziemas saulgrieži nav iedomājami bez našķošanās, tāpēc Valmiermuižas Alus virtuves meistarīgie pavāri būs sarūpējuši īpašus gardumus, ar ko mieloties. Galdiņus aicinām rezervēt jau laikus, zvanot viesmīlīgajai Valmiermuižas klēts saimei pa tālr. 2026426.

Ielūgumu cena 7,00 EUR, tos var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un Valmiermuižas klētī līdzās alus darītavai, Dzirnavu ielā 2.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu