Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

Cūkas muguras karbonāde ar sieru un zaļajiem pupiņu salātiem (2)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Armands Meirāns, Četras sezonas

Pietiek ar pavisam nedaudz, lai izdotos ļoti daudz. Apcep gaļu pannā kopā ar salviju, ātri to pabeidz cept krāsnī pārbērtu ar sieru. Paralēli atliek pagatavot salātus un maltīte ir gatava. Vasarīgi, ātri un tik aromātiski gardi.

Sastāvdaļas:

  • 200 g konservētu cannellini pupiņu
  • 1/2 sarkana čili, ļoti smalki sakapāts
  • 50 g zaļo olīvu, rupji sagrieztas
  • 2 ēd.k. rupji sakapātu piparmētru
  • sauja rupji sakapāta bazilika
  • 1 tējk. Dižonas sinepju
  • 4 saulē kaltēti tomāti, sagriezti nelielos gabaliņos
  • 150 g svaiga tomāta, sagriezts nelielos gabaliņos
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 4 ēd.k. cepšanai paredzētas olīveļļas
  • 2 muguras karbonāde ar kaulu (katra apmēram 280 g smaga)
  • 10 salvijas lapiņas
  • svaigi malti melnie pipari
  • nedaudz jūras sāls
  • 40 g cietā siera, smalki sarīvēts

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  2. Pannā sakarsē eļļu un liec iekšā salvijas lapiņas. Tad liec iekšā gaļas gabalus, lai apcepas no abām pusēm brūni. Liec krāsnī, bet pirms tam salvijas lapiņas uzliec uz gaļas gabala, uzber nedaudz sāls un piparus. Liec krāsnī un cep 10 minūtes. Izņem pannu no krāsns, uzber Parmas sieru un liec vēl uz 5 minūtēm.
  3. Tikmēr gatavo salātus. Sietiņā noskalo konservētās pupiņas. Ber bļodā. Pievieno čili, olīvas, svaigos un kaltētos tomātus, piparmētru, baziliku, sinepes, olīveļļu un samaisi. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  4. Izņem gaļu no krāsns, ļauj, lai 5 minūtes pastāv un atpūšas, un tad pasniedz ar salātiem
Uz augšu