Biezpiena kūka ar karameli

Biezpiena kūka ar karameli

FOTO: cetrassezonas.lv

Šī ir ļoti viegli pagatavojama un sātīga kūka. Ja nevari iegādāties Digestives cepumus, izmanto kādus citus, tīrus auzu cepumus. Ja pasniegsi lielākā pasākumā, tad sātīgākai garšai pasniedz ar karameļu mērci. Un, tā kā šī ir biezpiena kūka no vājpiena biezpiena, tad tā ir nedaudz drupana, kā jau mēdz būt biezpiena kūkām. Ja gribi krēmīgāku, tad pievieno pilnpiena biezpienu.

Sastāvdaļas

  • 90 g auzu cepumu Digestives, sablendēti
  • 50 g sviesta, kausēts
  • 230 g vājpiena biezpiena
  • 200 ml salda krējuma
  • 50 g gaišā, mīkstā muskovado vai Demeraras cukura
  • 1 liela ola
  • 3 toffee konfektes, var arī «Zelta teliņš»
  • 1 ēd.k. salda krējuma

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Kārtīgi ietauko 20 cm diametrā lielu kūkas formu ar noņemamām maliņām.
  2. Sajauc cepumus ar sviestu un ieliec sagatavotajā formā, tos viegli uzspiežot.
  3. Blenderī liec biezpienu un 100 ml salda krējuma un blendē, līdz ir krēmīga masa. Pievieno atlikušos 100 ml salda krējuma un vēlreiz sablendē. Kopā tas varētu būt apmēram 1–2 minūtes. Ja tev nav blendera, tad biezpienu izberz caur sietu un tad ar mikseri sajauc ar saldu krējumu.
  4. Mazā pannā liec karameles, saldu krējumu un uz ļoti mazas uguns izkausē, lai veidojas viendabīga mērce.
  5. Pildījumam bļodā liec biezpiena masu, pieber cukuru un ar mikseri sakul nelielā ātrumā. Kad samaisījies, pieliec olu un vēlreiz nelielā ātrumā sakul, no maliņām noskrāpējot to, kas pielipis.
  6. Lej sagatavotajā formā un cep krāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā apmēram 45 minūtes. Durvis centies nevirināt.
Uz augšu