Karstie Ziemassvētku dzērieni (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Lai Ziemassvētki būtu jaukāki, portāls TVNET sadarbībā ar restorāna Domini Canes bārmeni Juri Ķēniņu piedāvā divus garšīgus karstos kokteiļus, kuru pagatavošana ir salīdzinoši vienkārša un kas nemaksā dārgi.

 
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Karstais ābolu mojito

Karstais ābolu mojito

Sastāvdaļas:

40 ml gaišā ruma,

15 ml svaigi spiestas laima sulas,

2 tējkarotes brūnā cukura,

aptuveni 200 ml ābolu sulas (ābolu sula ir jālej tik daudz, cik ļauj glāzes tilpums),

dažas lapiņas svaigas piparmētras.

Pasniegšanas glāze: jebkura karstumizturīga glāze vai krūze.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Pagatavošana: visas sastāvdaļas (izņemot piparmētru) uzkarsē katliņā vai kanniņā līdz aptuveni 70 grādiem (bārā dzērienu karsē ar tvaiku). Ja dzērienu vārīs, samazināsies alkohola daudzums.

Uzkarsēto dzērienu pārlej pasniegšanas glāzē.

Pēdējās pievieno piparmētras. Ieteicams lapiņas likt tējas maisiņā.

Tējas maisiņu atstāj neilgu laiku un tad to izņem, jo tad šīs piparmētru lapas, baudot dzērienu, netraucēs. Ja mājās nav svaigu piparmētru, kokteilim var pievienot arī piparmētru tēju.

Kokteilis ļoti labi izskatās, pasniegts kopā ar piparkūkām un kaltētiem āboliem.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET
Kokteilim ir patīkami maiga, atsvaidzinoša garša.

Bārmenis to uzskata par vienu no labākajiem Ziemassvētku dzērieniem.

Demonstrējot kokteiļa pagatavošanu Bar.lv bārmeņu skolas telpās, Ķēniņš norāda, ka šim kokteilim ir arī bezalkoholiskā versija. Ja esat pie stūres vai dzērienu paredzēts pasniegt bērniem, var iztikt bez ruma.

Pievienojot papildu kanēli, var radīt jaunu un tikpat garšīgu bezalkoholisku karsto kokteili.

Aptuveni 25 kokteiļa porcijas izmaksā aptuveni 15 latus.

 
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Karstais upeņu balzams ar dzērveņu sulu

Karstais upeņu balzams ar dzērveņu sulu

Sastāvdaļas:

40 ml Rīgas melnā upeņu balzama,

200 ml dzērveņu sulas, dzēriena vai morsa.

Pasniegšanas glāze: jebkura karstumizturīga glāze vai krūze.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Pagatavošana: visas sastāvdaļas uzkarsē un ielej pasniegšanas glāzē.

Bārmenis akcentē, ka šā kokteiļa pagatavošana ir ļoti vienkārša. To var pagatavot,

ieliet termosā un paņemt līdzi, dodoties slidot, slēpot un baudīt citus ziemas priekus.

Kokteilis labi garšos kopā ar dzērvenēm pūdercukurā.

Karstais kokteilis ir salīdzinoši lēts, taču ļoti garšīgs. Aptuveni 25 porcijas dzēriena maksā tikai aptuveni 7 latus.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Ķēniņš novērojis, ka pēdējā laikā pasaulē raksturīga jauna tendence: gatavot kokteiļus tikai no dažām sastāvdaļām.

Daudzi mēģina pagatavot arvien vienkāršākus kokteiļus, nesarežģījot gatavošanas procesu un iegūstot unikālas garšas. It īpaši tas raksturīgs mājas ballītēm.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu