Pētījums: Ko dāvināt svētkos cilvēkam, kuram viss jau ir?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Cik laicīgi cilvēki Latvijā pērk svētku dāvanas? Ko izvēlas tie, kuri dāvanas iet lūkot pēdējā mirklī? Un kas ir labākā dāvana cilvēkam, kuram viss jau ir? Vai iespējams pieskaņot dāvanu šāda cilvēka personībai? Lai atbildētu uz šiem jautājumiem, augstākās klases dzērienu izplatītājs Pernod Ricard Latvia veicis pētījumu, kurā noskaidrots, ka piektā daļa aptaujāto dāvanas iegādājas pēdējā mirklī, tomēr joprojām vēlas tās pieskaņot saņēmēja personībai.

Tādēļ, lai atvieglotu svētku dāvanu meklējumus, Pernod Ricard Latvia vietnē Supremedrinks.lv izveidojuši ieteikumus veiksmīgai dāvanu izvēlei, kas ļaus piemeklēt augstākās klases produktu, piemērotu dāvanas adresātam.

Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju svētku dāvanas iegādājas laicīgi - divas nedēļas (32%) vai jau mēnesi (31%) pirms svētkiem. Tomēr vairāk nekā piektdaļa jeb 26% šos pirkumus veic galvenokārt pēdējā nedēļā pirms svētkiem. Absolūti lielākā daļa iedzīvotāju, pērkot Ziemassvētku dāvanas, cenšas tās pieskaņot dāvanas saņēmēja personībai. 71% šādi rīkojas vienmēr vai gandrīz vienmēr, 21% - reizēm, bet 5% dāvinātāju atzīst, ka cenšas izvēlēties saņēmējam atbilstošāko dāvanu, taču tas ne vienmēr izdodas. Rūpīgāka dāvanu izvēle arī šajā jautājumā ir raksturīga sievietēm – 83% dāvanas vienmēr vai gandrīz vienmēr cenšas saskaņot ar saņēmēja personību.

Par piemērotāko dāvanu cilvēkam, kuram viss jau ir, respondenti atzīst biļetes uz koncertu vai teātri – tās dāvinātu 39% aptaujāto, galvenokārt no Rīgas. Tomēr viena no populārākajām (27%) Latvijas iedzīvotāju dāvanu izvēlēm ir kvalitatīvs alkoholiskais dzēriens. Kvalitatīvu konjaku, viskiju, vīnu vai citu dzērienu visbiežāk dāvanai izvēlētos pircēji vecumā no 30 līdz 50 gadiem, ar vidējiem ienākumiem (500-700 EUR).

Daži praktiski ieteikumi dāvanu izvēlei

  • Ja cilvēks, kuram tu meklē dāvanu ir klasisku vērtību piekritējs, labs draugs, biznesa partneris vai sens paziņa, arī dāvanai jābūt ar klasisku vērtību. Uzdāvini viņam, Martell konjaku un biogrāfisko literatūru, piemēram, Jāņa Porziņģa un Armanda Pučes grāmatu «Brālis. Kristaps Porziņģis. No pagalma Liepājā... līdz skatuvei Ņujorkā!».

  • Varbūt tu meklē dāvanu kādai apbrīnas vērtai, šarmantai sievietei? Viņa noteikti priecāsies par klasiskiem, taču individuāliem uzmanības apliecinājumiem. Tu nekļūdīsies, izvēloties šampanieti G.H.MUMM Cordon Rouge kopā ar biļetēm uz kādu no Jaunā Rīgas teātra izrādēm.

  • Iespējams, ka cilvēks, kuram tu meklē dāvanu, ir kaislīgs dzīves baudītājs, kurš uzskata, ka robežas pastāv tikai galvā. Viņš zina, ka dzīvē ir tikai dažas nemainīgas vērtības – labi draugi, labi piedzīvojumi un labs dzēriens. Uzdāvini viņam viskiju Chivas Regal Extra, kurš, starp citu, ir spāņu aktiera Havjera Bardema mīļākais viskijs.

  • Ja cilvēks, kuram tu meklē dāvanu ir mūsdienīgs, ar radošu dvēseli, pārzina aktuālās tendences modē un jaunākos restorānus pilsētā, tad tev noderēs kāda radoša dāvana, piemēram, Havana Club Kubas rums kopā ar kādu no Latvijā radītajiem plānotājiem 2017. gadam.

Pernod Ricard Latvia pētījumā, ko veikuši Omnicom Media Group laika posmā no 2016.gada 22. līdz 30. novembrim, piedalījušies 714 respondenti dažādos Latvijas reģionos vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu