Tāpat ar bērnu var vienoties, ka par ēdiena nogaršošanu viņam tiks piešķirta, piemēram, kāda interesanta uzlīme.
3. Paslēp dārzeņus ēdienā!
Lai palielinātu dārzeņu apjomu bērna maltītē, var mēģināt izmantot tādas receptes, kurās veselīgie dārzeņi ir ēdienā iestrādāti tā, ka tos nevar pamanīt un sagaršot. Piemēram, šokolādes kūkā var «paslēpt» bieti, kas padarīs šo ēdienu veselīgāku, nebojājot tā garšu. Dažādus dārzeņus var ļoti vienkārši iestrādāt arī kotletēs vai frikadelēs, kas nereti mēdz būt viens no mīļākajiem bērnu ēdieniem.
4. Pasniedz ēdienu bērniem patīkamā veidā!
Pasniedzot bērniem dārzeņus, var padomāt par jautrāku noformējumu! Ļoti iespējams, ka bērns tradicionāli gabaliņos sagrieztu dārzeņu vietā daudz labprātāk izvēlēsies tādu veselīgu uzkodu, kurai piešķirta interesanta forma. Piemēram, no burkānu šķēlītēm un plāni sagrieztām ābolu šķēlītēm uz šķīvja ir iespējams izveidot taureni, no brokoļiem var pagatavot krūmiņus, kuriem blakus «ganās» no puķkāpostiem veidoti jēriņi. Jāatceras, ka bērniem patīk uz šķīvja redzēt dažādas krāsas atsevišķi, tāpēc mēģini dārzeņus sakārtot dažādās formās, piemēram, no tomātu šķēlītēm izveido sirdi, no burkāna ripiņām - mēnesi vai sauli. Padari dārzeņu ēšanu rotaļīgāku, un pozitīvi rezultāti nebūs ilgi jāgaida!
5. Iesaisti mazos palīgus ēdiena gatavošanā!
Interneta plašumos netrūkst ideju par to, kā pasniegt dārzeņus bērniem interesantā veidā. Tāpēc sagādā piedzīvojumu kā sev, tā bērnam, un kopā izvēlieties un realizējiet visjautrākos risinājumus. Bērni pret ēdienu būs noskaņoti daudz labvēlīgāk, ja viņiem būs bijusi iespēja piedalīties tā gatavošanā. Turklāt bērnu var iesaistīt arī produktu sagādes procesā - dodieties kopā izvēlēties un iegādāties dārzeņus, vēl labāk - iemāciet bērnu audzēt un novākt dārzeņus un garšaugus pašam (piemēram, ziemā uz palodzes var izveidot «mazdārziņu» un audzēt garšaugus podiņos, bet pavasarī - iekopt savu dārziņu ārā).