Kozlovskis: Policija mērķtiecīgi stiprinājusi iekšējo drošību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts policija (VP) mērķtiecīgi soli pa solim ir stiprinājusi iekšējo drošību, šodien VP dibināšanas 98. gadadienas svinīgajā sanāksmē teica Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Kozlovskis norādīja, ka liels sasniegums ir atalgojuma reformas ieviešana. «Man liels gandarījums, ka [atalgojuma reformu] nepavilkām vēl garāku un no nākamā gada tā tiks pilnībā ieviesta. [..] Mērķis ir, pirmkārt, motivēt tos profesionāļus, kas mums ir, un panākt to, ka pēc iespējas spējīgāki jaunieši stātos policijas rindās,» skaidroja Kozlovskis.

Tāpat viņš atzīmēja, ka gada laikā tādi noziedzīgi nodarījumi kā slepkavības ir samazinājušies, kas nozīmē - prevencijas jomā darbs ir uzlabojies. «Skaidrs, ka VP būtu jābūt nevis kā represīvam instrumentam, bet kā uz sabiedrību vērstam policijas pakalpojumam,» teica Kozlovskis.

Vienlaikus viņš piebilda, ka turpmākos gados darba mazāk nebūs, jo priekšā ir daudz izaicinājumu. Tomēr «soļi, ko policijas vadība uzsākusi, ir pareizi soļi».

Savukārt VP priekšnieks Ints Ķuzis norādīja, ka VP uzdevumi ir sabiedriskā kārtība un drošība, kā arī cīņa ar noziedzību. «Šis gads ir parādījis to, ka esam izpildījuši šos uzdevumus. Mēs redzam, ka sabiedriskā kārtība un drošība ir nodrošināta, noziedzības līmenis valstī ir stabils, ar nelielu mīnuszīmi,» sacīja Ķuzis.

Viņš skaidroja, ka 2016.gads ir pagrieziena gads, kad tika nolemts, ka ļoti daudz kas jāmaina iekšēji, tostarp tika veikts darbs pie kriminālprocesu pārņemšanas uz kriminālpoliciju, vienotās atalgojuma sistēmas, amatu kataloga, funkciju izvērtēšanas, kriminālpolicijas kopējās reorganizācijas. «Visi darbi, kas tiek vērsti uz galveno uzdevumu - mūsu kapacitātes stiprināšanu un paaugstināšanu,» pauda Ķuzis.

Tāpat Ķuzis norādīja, ka divi galvenie uzdevumi turpmāk ir panākt policistu izglītošanu un motivēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu