Bezmaksas koncerts Torņakalna baznīcā «Advents Torņakalnā»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Mario Sormann

Populāras un pazīstamas klasiskās mūzikas Ziemassvētku melodijas koncertā «Advents Torņakalnā». Koncertā Torņakalna baznīcā 14. decembrī plkst. 18.30 piedalīsies mākslinieces: mecosoprāns Jekaterina Novikova (Vācija) un ērģelniece Jevgēnija Ļisicina (Latvija).

J. Ļisicinu un J. Novikovu Adventa laiks iedvesmojis iestudēt un izpildīt skaistākās un pazīstamākās Ziemassvētku melodijas: A. Vivaldi Koncerts Ziema no cikla Gadalaiki, K. Sensāns Ave Maria, Ā. Ādams Cantique de Noel, A. Brukners Ave Maria un citas.

Leģendārā ērģelniece Jevgēnija Ļisicina jau vairākus gadus sadarbojas ar mecosoprānu Jekaterinu Novikovu. Šā radošā tandēma repertuārā ir Baha, Vivaldi, Pergolezi un citi skaņdarbi. Pēdējo divu gadu laikā mūziķes ir sniegušas garīgās mūzikas koncertu sēriju Latvijas baznīcās.

Jekaterina Novikova – mecosoprāns, kontralts, dzīvoj Berlīnē, Vācijā. Ar klasisko mūziku nodarbojas no sešu gadu vecuma. Mācījusies pie Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Latvijas Nacionālās operas un baleta meistariem, strādājusi ar pasaulē atzītiem operas vokālajiem pasniedzējiem. 2015. gada vasarā un decembrī sniedza vairākus garīgās mūzikas koncertus Rīgas baznīcās kopā ar labi pazīstamo ērģelnieci Jevgēniju Ļisicinu un Latvijas vokāla zvaigznēm Olgu Pjatigorsku un Kristīni Gailīti.

Jevgēnija Ļisicina – viena no pieredzes bagātākajām ērģelniecēm Latvijā, savos darba gados nospēlējusi vairāk nekā 1000 solokoncertu, ierakstījusi vairāk nekā 20 ilgspēlējošās plates ar klasisko mūziku un koncertējusi Eiropas valstīs, ceļot Latvijas prestižu ārzemēs, ierakstījusi 8 kompaktdiskus. J.Ļisicinas repertuārs ir ļoti plašs. Tajā ir visi J.S.Baha skaņdarbi, kā arī daudzi M.Rēgera, S.Franka, F.Mendelsona-Bartoldi, F.Lista, O.Mesiāna, L.Vjerna un citu komponistu klasiķu un mūsdienu autoru darbi.

Koncerts par ziedojumiem

Laiks: 14. decembrī plkst. 18.30

Vieta: Rīgas Lutera baznīca, Torņakalna ielā 3, Rīgā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu