Kā izskatās Apple jaunās mājas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Apple jau kopš 2013. gada īsteno vīziju par jaunu galveno mītni Kupertino, Kalifornijas štatā. Riņķa formas ēkas būvniecība strauji progresē, un to paredzēts nodot ekspluatācijā jau nākamgad.

Jaunās galvenās mītnes būvniecību sākotnēji iecerēja Apple līdzdibinātājs Stīvs Džobss, kurš pieaicināja atzītu britu arhitektu Normanu Fosteru. Džobss jau 2011.gadā zaudēja cīņā ar vēzi, taču viņa iecerei bija lemts piepildīties, un tā nu top šis milzīgais, zemei piekaltais «šķīvis».

Tā būvniecībai izvēlēts 176 akrus jeb nedaudz vairāk kā 71 hektāru liels zemesgabals, un kopumā jaunajā Apple mītnē strādās 13 000 cilvēku.

Apple centrāles galvenā ēka ir četrstāvu riņķis, kura centrā paredzēts iekārtot milzīgu parku ar simtiem augļu koku. Bez tā nepilnu hektāru (9290 kvadrātmetrus) paredzēts atvēlēt fizisko aktivitāšu zonai, tātad sporta zālei, ierīkot arī auditoriju ar 1000 sēdvietām, kā arī milzīgu pazemes stāvvietu, lai virs zemes būtu vairāk vietas riteņbraucējiem un pastaigām.

Apple vēlas, lai jaunā mājvieta būtu energoneatkarīga. Cita starpā tas nozīmē saules bateriju uzstādīšanu, un video ir redzams, kā uz galvenā riņķa jumta tiek montēti attiecīgie paneļi, kuru platība beigās būs 6,5 hektāri. Visbeidzot Apple galvenajai mītnei būs arī pasaulē lielākais stikla kupols.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu