Jūrmalā svētdien iedegs galveno Ziemassvētku egli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pirmajā adventes svētdienā, 27. novembrī, Dubultu laukumā tiks svinīgi iedegta Jūrmalas pilsētas galvenā Ziemassvētku egle. Jūrmalnieki un pilsētas viesi no plkst. 12.00 līdz 17.00 tiek aicināti uz dāvanu un našķu tirdziņu, eglīšu rotāšanas darbnīcu un galvenās egles iedegšanu kopā ar Jūrmalas teātra aktieriem un Ziemassvētku vecīti.

No plkst. 12.00 savus darinājumus dāvanu un našķu tirdziņā piedāvās amatnieki, rokdarbnieki un mākslinieki. Radošajās darbnīcās bērni varēs izveidot putnu būrīšus, būs izjādes ar ponijiem. Ziemassvētku eglīšu rotāšanas darbnīcā ikviens interesents varēs izgatavot rotājumus, ko iekārt lielajā Jūrmalas Ziemassvētku eglītē. Plkst. 16.00 tiks atklāta desmit mazo Ziemassvētku eglīšu ekspresizstāde, kas tapusi sadarbībā ar mākslinieci Annu Vanagu, Jūrmalas Mākslas skolas un Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centra audzēkņiem. Vēlāk eglītes rotās Jūrmalas sociālās aprūpes centru, Jūrmalas Mākslas skolu un Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centru.

Muzikālu priekšnesumu sniegs mūziķu trio «3Live Project» - dīdžejs [Ex] da Bass, trompetists Normunds Piesis un perkusionists Einārs Latiševs. Plkst. 16.00 Jūrmalas teātra koncertuzvedums «Katram savi raibie Ziemassvētki». Jūrmalas galvenā Ziemassvētku egle tiks iedegta kopā ar Jūrmalas teātra aktieriem un Ziemassvētku vecīti. Pasākuma izskaņā plkst. 16.30 uzstāsies Žorža Siksnas vokālās studijas audzēkņi.

Pirmās adventes ekumeniskais dievkalpojumu

Plkst. 13.00 Dubultu evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks Pirmās adventes ekumeniskais dievkalpojums, kurā piedalīsies vairāku Jūrmalas kristīgo konfesiju draudžu mācītāji. Dievkalpojumu vadīs Dubultu evaņģēliski luteriskās draudzes jaunais mācītājs Arnis Bušs un katoļu draudžu prāvests Andris Blūms. Dievkalpojumā tiks iesvētīti adventes vainagi un tajos iedegta pirmā svece. Ekumeniskajā dievkalpojumā muzicēs dziedātāja Olga Pjatigorska un ērģelniece Edīte Alpe.

Ieeja pasākumā bez maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu