Riekstiņš: Tramps jāvērtē pēc darbiem, nevis sarunātā priekšvēlēšanu kampaņā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ir svarīgi neskriet pa priekšu ar secinājumiem un vērtēt jaunievēlēto ASV prezidentu Donaldu Trampu pēc darbiem, nevis sarunātā priekšvēlēšanu kampaņā, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» norādīja bijušais Latvijas vēstnieks NATO, pašlaik Ārlietu ministrijas ģenerālinspektors Māris Riekstiņš.

Viņš uzsvēra, ka Tramps vēlēšanu kampaņā runāja kā biznesmenis. Tāpat viņš skaidri pateica - kāpēc jāiet palīgā tiem, kas paši nerūpējas par savu aizsardzību. «Tādā ziņā varbūt pārmest nav ko,» atzina Ārlietu ministrijas pārstāvis.

Riekstiņš uzsvēra, ka vienlīdz svarīgi ir redzēt, kuras būs tās «atslēgas figūras», kas realizēs ASV politiku, piemēram, ārlietu un aizsardzības ministri. Viņš norādīja, ka atsevišķas līdz šim minētās personas ir zināmas un labi pārzina Eiropas reģionu, drošības un citus jautājumus.

Vaicāts, vai un kā var mainīties NATO pēc Trampa stāšanās amatā, Riekstiņš norādīja, ka izmaiņu nebūs.

Viņš arī domā, ka ASV un Krievijas administrācijas arī pēc Trampa inaugurēšanas amatā noteikti vēlēsies «uztaustīt kaut kādus dialogu punktus», kā tas darīts arī līdz šim. «Domāju, ka ir tikai dabīgi, ka divas lielākās kodolvalstis pasaulē mēģina to darīt,» izteicās Riekstiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu