Satversmes tiesas tiesneša amatam pieteikušies astoņi kandidāti, bet uz pārrunām aicina sešus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Konkursā uz Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatu ir saņemti astoņi pieteikumi, informēja Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece un komisijas priekšsēdētāja vietniece Irēna Kucina.

Kucina pastāstīja, ka ST tiesneša amata kandidātu izraudzīšanas komisija pēc pirmās kārtas uz pārrunām nolēmusi aicināt sešus pretendentus.

Pretendentiem jābūt nevainojamai reputācijai, vismaz 40 gadus veciem, augstākajai izglītībai tiesību zinātnē un vismaz desmit gadus ilgam darba stāžam juridiskajā specialitātē vai zinātniski pedagoģiskajā darbā tieslietu specialitātē.

Tiesneša amata kandidātiem Tieslietu ministrijā bija jāiesniedz motivēts pieteikums, dzīves un darba apraksts, izglītību apliecinošu dokumentu kopijas un darba stāžu juridiskajā specialitātē apliecinošu dokumentu kopijas.

Jauns ST tiesnesis nepieciešams, jo pašreizējam ST tiesnesim Kasparam Balodim 2017.gada 30.janvārī beigsies amata pilnvaras.

Kā ziņots, Augstākās tiesas plēnums 14.novembrī nolēma kā ST tiesneša amata kandidātu virzīt Administratīvo lietu departamenta tiesnesi Jāni Neimani.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu