Ministrs cer jaunu cietumu Liepājā atklāt 2019.gadā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) cer, ka jaunais Liepājas cietums tiks atklāts 2019.gadā.

Tieslietu ministrs valdības sēdē solīja, ka rūpēsies par to, lai cietuma būvniecība noritētu «ļoti caurspīdīgi un atklāti», tāpat viņš sola kā novērotājus piesaistīt nevalstisko organizāciju pārstāvjus, jo šis ir liels projekts.

Tāpat ministrs pauda cerību, ka būvniecības procedūra noslēgsies 2019.gadā un jauno cietumu būs iespējams atklāt. Rasnačs arī norādīja, ka tiks radītas 400 jaunas darbvietas.

Valdībā šodien tika prezentēts Tieslietu ministrijas ziņojums par cietuma būvniecības gaitu. Šis ziņojums šodien pieņemts zināšanai.

Tajā norādīts, ka Liepājas cietuma būvprojekta izstrāde ir pabeigta un tagad tiek veikti darbi cietuma būvniecības iepirkuma izsludināšanai.

Līgums, kas tika noslēgts ar VAS «Tiesu nama aģentūra» (TNA), paredz, ka TNA divu mēnešu laikā pēc jaunā cietuma būvprojekta un atzīmes būvatļaujā par projektēšanas nosacījumu izpildi saņemšanas sagatavo cietuma būvdarbu iepirkumu plānu, iekļaujot tajā iepirkumus, kas nav atdalāmi no būvdarbiem un uzskatāmi par būvniecības procesa sastāvdaļu.

Patlaban TNA veic darbus jaunā cietuma būvniecības iepirkuma izsludināšanai.

Ziņojumā ministrija arī vēlreiz norāda, ka jaunā cietuma izmaksas būs lielākas, nekā bija plānots koncepcijā. Analoga cietuma būvniecības pieredze Igaunijā liecina, ka būvniecības reālās izmaksas ir iespējams noskaidrot tikai tad, kad jaunā cietuma būvniecības iepirkumā pretendenti iesniedz savus piedāvājumus, skaidro TM.

Iepriekš ministrijā ziņoja, ka projekta kopējās izmaksas varētu pārsniegt iepriekš aplēstos 78 miljonus eiro. Vēl pirms tam tika nolemts slēgt līgumu ar TNA par jauna cietuma būvdarbu organizēšanu par 74 916 673 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu