Tramps varētu lūgt padomu Bilam Klintonam

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JEWEL SAMAD / AFP

Par ASV prezidentu ievēlētais Donalds Tramps paziņojis, ka apsver iespēju lūgt padomu savas sāncenses Hilarijas Klintones dzīvesbiedram un kādreizējam Baltā nama saimniekam Bilam Klintonam.

Tramps pēc uzvaras vēlēšanās saņēmis Bila Klintona telefonzvanu, kas, pēc viņa paša vērtējuma, «nav varējis būt vēl augstsirdīgāks,» teikts izvilkumos no intervijas, kurus piektdien publiskojis televīzijas kanāls CBS.

Šie izteikumi līdzinās Trampa paziņojumam pēc tikšanās ar pašreizējo prezidentu Baraku Obamu, ar kuru jaunais Baltā nama saimnieks arī cerot sadarboties nākotnē, saņemot viņa padomus.

Uz jautājumu, vai viņš lūgs padomu Bilam Klintonam, Tramps atbildēja: «Es noteikti par to domāšu. Viņš ir ļoti talantīgs puisis, tas ir, tā ir ļoti talantīga ģimene.»

Viņš pieminēja arī savas sāncenses zvanu pēc sakāves otrdienas vēlēšanās.

«Tas bija ļoti jauks zvans, bet viņai, kā varu iedomāties, tas bija smags zvans. Viņai smagāks, nekā tas būtu bijis man. Viņa nevarēja būt vēl jaukāka. Viņa vienkārši pateica: «Apsveicu! Labs veikums, Donald»,» stāstīja Tramps.

Intervijā CBS viņš atkārtoja iepriekš piektdien izteikto solījumu, ka viņš gatavojas vienīgi mainīt Obamas panākto veselības aprūpes reformu, kuru kampaņas laikā viņš solīja pilnībā atcelt.

Sarunā ar CBS viņš norādīja, ka tūlīt pēc Obamas likuma atcelšanas spēkā stāsies jauns šī likuma variants un ka nebūs nedz divu dienu, nedz divu gadu ilgs pārtraukums.

Tramps arī uzsvēra, ka atbalsta Obamas panākto aizliegumu apdrošināšanas uzņēmumiem noraidīt klientus, pamatojoties uz tā dēvēto sākotnēji pastāvošo stāvokli.

Viņš piebilda, ka centīsies saglabāt arī normu, kas ļauj vecākiem bērnus saglabāt iekļautus savās apdrošināšanas polisēs līdz 26 gadu vecumam.

«Tas rada izmaksas, taču tas ļoti līdzinās tam, ko mēs centīsimies saglabāt,» norādīja jaunievēlētais prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu