Skeitbordisti atbalstīs Latvijas Nacionālās bibliotēkas priekšlaukuma renovāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas pašlaik zināmākais profesionālais skeitbordists Madars Apse sācis līdzekļu vākšanas kampaņu, lai veiktu Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) priekšlaukuma renovāciju, informēja Latvijas Skeitborda federācijas prezidente Lienīte Skaraine.

Patlaban aktīvi tiek uzrunāti privātie uzņēmēji - sponsori -, ar kuru finansiālo atbalstu plānots nomainīt esošās, nu jau sadauzītās, granīta plāksnes pret jaunām, atbilstošām, kas spēj izturēt ekstrēmo sporta veidu pārstāvju braukšanas un lēkšanas radīto slodzi.

Skaraine norādīja, ka LNB priekšlaukums Mūkusalas ielas pusē kļuvis par Latvijas un ārzemju ekstrēmā sporta vietu. To varot dēvēt arī par mūsdienu moderno skeitparku, kas lieliski iekļaujas pilsētvidē un sekmē Daugavas kreisā krasta sportisko rosību un potenciālu.

Tāpat Skaraine skaidroja, ka jaunieši nezināja, ka apmales un margas nebija paredzētas šāda veida izmantošanai, tāpēc tās ātri nolietojās. Skeitbordisti paši apņēmušies salabot savu treniņu, laika pavadīšanas un pulcēšanās vietu.

«Mūsu mērķis ir rekonstruēt šīs granīta maliņas, lai nākotnē tās neplīstu un būtu paredzētas skeitbordam. Latvijas ekstrēmo sporta veidu pārstāvju vārdā esam apņēmušies nomainīt pašreizējo divu centimetru biezo granītu pret sešu centimetru biezu un kvalitatīvu granītu, tāpēc uzrunājam sponsorus, kas šo iniciatīvu vēlētos atbalstīt. Šo granīta apmaļu rekonstrukcijas aptuvenais budžets ir 35 000 eiro,» pavēstīja Apse.

16.novembrī plkst.13 LNB 1.stāvā notiks preses konference par latviešu skeitbordista Madara Apses sākto kampaņu. Tajā piedalīsies LNB direktors Andris Vilks, Apse, Skaraine un SIA «Arhis Arhitekti» arhitekts Paulis Gibze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu