Džuliāni neizslēdz izmeklēšanas uzsākšanu pret Klintoni

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no ASV prezidenta amatā ievēlētā Donalda Trampa redzamākajiem padomdevējiem bijušais Ņujorkas mērs Rūdijs Džuliāni ceturtdien neizslēdza iespēju, ka var tikt uzsākta izmeklēšana pret demokrātu Baltā nama kandidāti Hilariju Klintoni vai viņas dzīvesbiedra Bila Klintona vadīto fondu.

Tas ir «smags lēmums», vai būtu ieceļams īpašs prokurors, kurš izskatītu Klintones iespējami nelegālās aktivitātes, intervijā telekanālam CNN atzina Džuliāni. Šādu solījumu kampaņas gaitā bija paudis Tramps.

«Tā ir bijusi tradīcija mūsu politikā - atstāt zināmas lietas aiz muguras. No otras puses, ir jānoskaidro, cik slikti tas bija,» skaidroja Ņujorkas eksmērs.

«Vienlīdzīga taisnīguma īstenošana. Tas ir viens no vissvarīgākajiem principiem,» viņš sacīja.

Tramps augustā aicināja iecelt īpašu prokuroru - neatkarīgu izmeklētāju -, kuram būtu jāizmeklē Klintonu fonda finanšu darījumi.

Pateicoties fonda darbībai, Klintone varēja īstenot shēmu «spēle par samaksu» laikā, kad viņa ieņēma valsts sekretāra amatu, norādīja Tramps.

Telekanāls NBC, atsaucoties uz avotiem Trampa vēlēšanu kampaņas štābā, trešdien vēstīja, ka Džuliāni jaunajā administrācijā varētu ieņemt ģenerālprokurora amatu.

Bijušais Pārstāvju palātas spīkers Ņūts Gingričs varētu kļūt par valsts sekretāru, bet Republikāņu nacionālās komitejas priekšsēdētājs Reinss Prībuss - par prezidenta administrācijas vadītāju, norādījuši avoti.

Džuliāni bija atturīgs, atbildot uz jautājumu, vai viņš pieņēmis piedāvājumu kļūt par ģenerālprokuroru.

«Man pavisam noteikti ir enerģija. Iespējams, neviens nepazīst Tieslietu ministriju tik labi kā es,» viņš uzsvēra telekanālam CNN.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu