Tiešraide: Ķīna, Centrāleiropa un Austrumeiropa Rīgā pārrunā sadarbību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā sestdien turpinās Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas valdību vadītāju («16+1» samits) piektā sanāksme.

Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas sadarbības formātā «16+1» notiekošo biznesa forumu rīko Ekonomikas ministrija un LIAA sadarbībā ar Ķīnas Komercministriju.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) iepriekš stāstīja, ka šogad Latvijas un Ķīnas ekonomiskās attiecības piedzīvo augstāko punktu abu valstu sadarbības pastāvēšanas vēsturē. Tāpēc Latvija «16+1» valstu biznesa forumā akcentēs vairākas sadarbības iespējas ar Ķīnu.

«16+1» valstu biznesa forumā plānots pārrunāt arī sadarbību ar Ķīnas e-komercijas uzņēmumu «Alibaba Group», kas Ķīnā pilda tādas pašas funkcijas kā Eiropā «Amazon» vai «Ebay».

Biznesa forumā parakstīts līgums par «16+1» investīciju fonda izveidi, ko konceptuāli atbalstījusi arī Latvijas valdība. Šis fonds plāno atbalstīt «16+1» valstu iniciatīvas.

Pēc ekonomikas ministra teiktā, «16+1» biznesa forumā tiks spriests par sadarbību finanšu sektorā, par eksporta veicināšanu, par sadarbību izglītības jomā utt.

LIAA direktors stāstīja, ka biznesa forumā plānota plaša programma un tajā uzstāsies virkne uzņēmēju, tostarp uzņēmumu «Alibaba Group», «Union Pay», «Huawei» u.c. pārstāvji.

Pēc Ozola teiktā, kopumā biznesa foruma rīkošana Latvijai izmaksā 190 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu