Policija aicina jauniešus Helovīnu svinēt atbildīgi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MARTIN BERNETTI / AFP

Rīgas Pašvaldības policija šodien aicina jauniešus atbildīgi svinēt Helovīnu jeb Visu svēto vakaru.

Lai gan Helovīns nav latviešu tradicionālie svētki, pēdējo gadu laikā Rīgā kārtības sargi novērojuši, ka arvien vairāk bērnu dodas ielās svinēt šos svētkus. Helovīns jeb Visu svēto vakars oficiāli ir 31.oktobrī, dienu pirms Romas katoļu baznīcas Visu svēto dienas, taču kārtības sargu pieredze liecina, ka visbiežāk bērni un jaunieši aktivitātēs iesaistās oktobra pēdējā nedēļas nogalē.

Ņemot vērā, ka Helovīns Rīgas bērnu un jauniešu vidū pēdējo gadu laikā kļūst arvien populārāks, Rīgas Pašvaldības policija aicina bērnus pirms došanās ārā no mājas parakstīt drošības līgumu, kurā viņi vecākiem apsola, ka draiskulību laikā uzvedīsies rātni. Pirms svinēšanas pārrunāt drošības jautājumus ir ļoti svarīgi, jo šie svētki atšķirībā no daudziem citiem var radīt riskantas situācijas, jo bērni bez pieaugušo pavadības iet uz svešiem mājokļiem saldumu meklējumos.

Savukārt pieaugušos policija aicina būt saprotošiem un «apbruņoties» ar našķiem, lai nepieciešamības gadījumā varētu pacienāt bērnus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu