Kučinskis aicina Streļčenoku skaidrot KNAB un tā darbinieku tiesas procesus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) nosūtījis vēstuli Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam ar lūgumu skaidrot KNAB un tā darbinieku tiesas procesu rezultātus, informēja Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars.

«Ņemot vērā plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par biroja tiesvedībām un to rezultātiem, kas saistīti ar bijušajiem un esošajiem darbiniekiem, lūdzu sniegt aktuālo informāciju par pēdējā mēneša tiesvedības procesiem, kuros iesaistīts KNAB saistībā ar darba strīdiem, kā arī plānotās darbības, lai nepieļautu šādus tiesvedības procesus nākotnē,» vēstulē raksta Kučinskis.

LETA jau rakstīja, ka Augstākā tiesa (AT) nolēma neierosināt kasācijas tiesvedību par apelācijas instances spriedumu, ar kuru birojam jāmaksā nauda pašreizējam KNAB darbiniekam Jurim Pujātam un bijušajam Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšniekam Jurim Jurašam.

Jurašs un Pujāts ir divi no bijušajiem vai esošajiem KNAB strādājošajiem, kas tiesājas pret KNAB, piemēram, par dažādiem KNAB lēmumiem.

Visvairāk prasību tiesā iesniegušas bijušās KNAB amatpersonas Ilze Draveniece un Juta Strīķe.

Nesen Dravenieces strīdā ar KNAB par viņas atjaunošanu amatā ir stājies spēkā tiesas spriedums, ar kuru no biroja par labu Draveniecei piedzīta vidējā izpeļņa par darba piespiedu kavēšanu 35 543 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu