Baiss video: Venecuēlas cietumos ieslodzītie mirst no bada

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Venecuēlas cietumos ieslodzītie mirst no bada, jo ekonomiskā sabrukuma rezultātā valstī izsīkst pārtikas un medikamentu krājumi, raksta «Daily Mail». Pirmās nepieciešamības preču trūkst arī parastajiem iedzīvotājiem.

Atklātībā nācis video, kas slepeni uzņemts kādā Venecuēlas cietumā Sanhuanas de los Morros pilsētā.

Video redzami izbadējušies cietumnieki, kuri ar video starpniecību lūdz palīdzību ārpasaulei. Kāds ieslodzītais bija tik vājš, ka, lai viņu nofilmētu, bija nepieciešams viņu iecelt krēslā. Tiek vēstīts, ka vēl kāds cits video uzņemšanas laikā jau miris no bada un slimībām.

Viens no vīriešiem video saka: «Paskatieties uz mani, paskatieties uz stāvokli, kādā esam. Mums ir nepieciešami medikamenti, lai izdzīvotu.» Arī kāds cits ieslodzītais, kas izskatās, ka atrodas ratiņkrēslā, lūdz medikamentus: «Mēs visi esam cilvēki, un esam pelnījuši vēl vienu iespēju.» Trešais, kas piekrīt iepriekšminētajam, saka: «Lūdzu nepametiet mūs šeit nomirt, palīdziet mums. Mēs nevēlamies mirt.»

Foto: Kadrs no video

Persona, kas uzņēma šo video dzirdama sakām: «Medijiem ir jāzina kas šeit notiek.»

Vietējos medijos izskanējušas ziņas, kurās apgalvots, ka Venecuēlas policija bloķē pārtikas, medikamentu un ūdens nonākšanu pie cietumniekiem. Šie ziņojumi ir izraisījuši sašutumu ieslodzīto ģimeņu starpā, un viņi pieprasa varas iestāžu iejaukšanos.

Ekonomiskajai situācijai pasliktinoties, Venecuēlā trūkst medicīnisko produktu, sākot ar dezinficēšanas līdzekļiem, līdz ķīmiskās terapijas medikamentiem. Veselības sektors ir sagrāves priekšā, un valsts 30 miljoni iedzīvotājiem ir grūti saņemt pat visparastāko medicīnisko aprūpi.

Kopš visā pasaulē pazeminājās naftas cenas, kas sagrāva Venecuēlas ekonomiku, rindas pēc pārtikas, hiperinflācija un laupīšanas ir kļuvusi par iedzīvotāju ikdienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu