Šonedēļ nosauks šā gada skaistāko lauku saimniecību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šonedēļ noslēdzas piena pārstrādes uzņēmuma «Food Union» un žurnāla «Ievas Māja» rīkotais konkurss «Skaistākā lauku saimniecība», kurā tiek izceltas un apbalvotas skaistākās un sakoptākās zemnieku saimniecības, informēja pasākuma rīkotāji.

Konkurss norisinās jau sesto gadu pēc kārtas, un tajā tiek vērtēts gan saimniecības tēls, sākot no ceļa rādītāja un izpļauta grāvja līdz pat pagalmā paceltam karogam, kā arī tas, kā aktīva lauksaimnieciskā darbība sadzīvo ar koptu un estētisku dārzu.

Konkursā piedalījās zemnieku saimniecības no visiem Latvijas reģioniem, taču starp finālistiem ir saimniecības no Baltinavas, Balvu, Burtnieku, Jelgavas, Krimuldas, Kuldīgas, Krāslavas un Ogres novadiem.

Skaistākās lauku saimniecības sveiks konkursa patrons Valsts prezidents Raimonds Vējonis, «Food Union» pārstāvis un konkursa žūrijas loceklis Harijs Panke, izdevniecības «Santa» galvenā redaktore un līdzīpašniece Santa Anča.

Apbalvošanas ceremonija notiks ceturtdien, 13.oktobrī, plkst.15 Rīgas pilī, Pils laukumā 3.

Kā ziņots, konkursa uzvarētājs tradicionāli saņem apmaksātu braucienu divām personām uz starptautisko lauksaimniecības un dārzkopības izstādi «Zaļā nedēļa» Berlīnē, savukārt visi konkursa finālisti tiek aicināti uz īpašo pieņemšanu pie Valsts prezidenta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu