Dienesta izmeklēšanas komisija līdz pirmdienai plāno pabeigt darbu KNAB dokumentu lietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Dienesta izmeklēšanas komisija līdz 10.oktobrim plāno pabeigt darbu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) dokumentu lietā, noskaidrojām KNAB.

KNAB šonedēļ paziņoja, ka, «atsaucoties uz plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju un dažādiem pieņēmumiem», ka KNAB esot pazuduši operatīvās izstrādes lietas materiāli, birojs informē, ka «valsts noslēpuma objekta nozaudēšanas fakts nav noticis».

KNAB arī norādījis, ka detalizētāks skaidrojums patlaban netiks sniegts, jo «izmeklēšanas komisija turpina darbu».

Uz jautājumu, vai KNAB var apstiprināt, ka viens no aktīvas operatīvās uzskaites lietas sējumiem atrasts, KNAB sekretariāta vadītāja Māra Priedīte aģentūrai LETA šonedēļ atbildēja: «Ievērojot Ministru kabineta noteikumos noteikto, ka izmeklēšanas materiālu slepenības pakāpe ir «konfidenciāli», KNAB informācija par minēto jautājumu nav izpaužama.»

LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka operatīvās uzskaites lietas sējums atrasts turpat birojā. Līdz ar to KNAB sekretariāta vadītāja neatbildēja uz jautājumu, ko izveidotā komisija tagad izmeklē.

Lūgta precizēt, vai konkrētais paziņojums nozīmē, ka no KNAB nebija pazuduši nekādi dokumenti, KNAB pārstāve norādīja, ka «valsts noslēpuma objekta nozaudēšanas fakts nav apstiprinājies».

LETA jau ziņoja, ka saistībā ar valsts noslēpumu saturošu dokumentu pazušanu no KNAB bija sākta iekšējā izmeklēšana. Birojs skaidro, ka dienesta izmeklēšanas komisija tika izveidota, «pamatojoties uz pieņēmumu, ka, iespējams, ir notikusi valsts noslēpuma objekta nozaudēšana».

Neoficiāla informācija liecināja, ka KNAB pazudis viens no aktīvas operatīvās uzskaites lietas sējumiem.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, pēc viņam veiktās operācijas atgriežoties darbā, tika solījis informēt sabiedrību «par publiski izskanējušo informāciju saistībā ar klasificētiem dokumentiem». Birojā aģentūra LETA noskaidroja, ka Streļčenoks vakar esot atgriezies KNAB.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu