Rubenis: vīrieši visvairāk baidās būt vāji

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Juris Rubenis ir vīrs savai sievai Ingai, trīs bērnu tēvs un sešu mazbērnu vectētiņš. Viņš atklāj, ka vairāk par visu vīrieši baidās būt vāji. Taču tikai esot vājš var iemācīties būt ne vien tiešām stiprs, bet arī patiesi mīlēt. Arī Jurim Rubenim dzīvē ir bijuši lieli izaicinājumi, jo viņš ir straujas dabas cilvēks un kā jau ikviens vīrietis nevēlas būt vājš.

Jau rīt 360TV plkst. 22.00 interviju ciklā «100 personības līdz Latvijas simtgadei» redzēsim sarunu ar teologu, rakstnieku, meditācijas skolotāju un spilgtu Latvijas personību - Juri Rubeni. Šoreiz - par viņu pašu un viņa pieredzi attiecību veidošanā, jo kā teicis pats Juris Rubenis:

«Attiecības ir augstākā vērtība šajā pasaulē».

Juris atzīst, ka izpratne par vājuma spēku cilvēkiem nāk tikai pēc 30 gadu vecuma un arī tikai pēc tam, kad vairākas reizes esi atsities ar seju pret zemi. Taču, lai kaut ko iemācītos – viņaprāt, ir jādabū no dzīves pa kaklu un tikai pēc šādiem sitieniem cilvēks ir gatavs iet dziļāk un mācīties vairāk.

Lielākais darbs katram jāveic pašam ar sevi. Cilvēks nevar runāt par mīlestību, kamēr nav pats to piedzīvojis.

Ja Jura Rubeņa dzīvē nebūtu sieva Inga – viņš būtu citādāks cilvēks. Viņas dziļums ir palīdzējis arī Jurim daudz ko saprast. Viņš atzīst, ka ļoti daudzas lietas vīriešiem var iemācīt tikai sievietes. Viņi savā kopdzīvē piedzīvojuši vairākus saspīlējumus, Juris norāda, ka bez tā īstas attiecības nemaz nav iespējamas. Krīzes situācijās attiecības un partneri tikai aug un attīstās. Taču viņš norāda, ka

aiz skaistas laulības slēpjas ļoti nopietns darbs, it īpaši katram pašam ar sevi un daudzkārtēja piedošana savam partnerim.

Tāpat sarunā ar Grētu Gorjučko viņš atklās, ka patiesībā esot straujas dabas cilvēks, viņa lielākais dzīves izaicinājums ir bijis sākt dzīvot ar sirdi un nebaidīties mīlēt un, ka viņa lielākā dzīves dāvana ir fantastiskākā sieviete - viņa sieva.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu