Bukmeikeri: Streļčenoks joprojām favorīts uz KNAB šefa amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) varētu turpināt vadīt iestādes līdzšinējais priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, prognozē spēļu un izklaides portāla «Triobet» bukmeikeri.

Bukmeikeri gan norādīja, ka jaunu kandidātu parādīšanās Streļčenoka izredzes ir mazliet samazinājusi. Iespēju, ka Saeima novembrī apstiprinās Streļčenoku otrajam termiņam KNAB priekšnieka amatā, «Triobet» vērtē ar 52% iespējamību.

Patlaban publiski zināmi četri kandidāti, kurus vērtēs KNAB vadītāja konkursa komisija, - Streļčenoks, Latvijas Juristu apvienības vadītājs Rihards Bunka, bijušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš un bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis. Komisija izvēlēto kandidātu vai kandidātus ieteiks Ministru kabinetam, kas savukārt virzīs kandidāta apstiprināšanu Saeimā, tādēļ galvenais vārds priekšnieka apstiprināšanā būs deputātiem.

Bukmeikeri uzsver, ka Streļčenoks patlaban bauda valdošās Zaļo un zemnieku savienības uzticību. Partiju pārstāvošais Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), kuram likums deleģē uzraudzīt biroju, vairākkārt apliecinājis, ka neiejauksies Streļčenoka darbā saistībā ar vadītāja konfliktiem ar darbiniekiem. Kučinskis teicis, ka neskaitāmajos Jutas Strīķes atlaišanas gadījumos Streļčenoks rīkojies savu tiesību robežās, kaut gan tiesa allaž Strīķi darbā atjaunojusi. Pret Streļčenoku gan iestājusies skaitliski lielākā koalīcijas partija «Vienotība».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu