Rīgā viesosies jauno tehnoloģiju un startup uzņēmēji no visas pasaules

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Picture-Agency

No 27. līdz 29. novembrim Rīgā globālā tehnoloģiju, politikas, startup un dzīvesstila festivālā Digital Freedom Festival (DFF) pulcēsies vairāk nekā 1000 jauno tehnoloģiju un startup uzņēmēji, eksperti, politikas veidotāji, investori un korporāciju pārstāvji no visas pasaules. Festivāla centrālie notikumi būs konference, startup ideju konkurss un meistarklases, informēja Digital Freedom Festival preses sekretāre Inga Tauriņa.

Galvenās tēmas - e-pārvaldība, dalīšanās ekonomika, viedās pilsētas un kiberdrošība

Festivāla centrālā tēma ir digitālā revolūcija, tās ietekme uz biznesu, politiku un dzīvesstilu. Dalībnieki meklēs atbildes, kā politikas veidotāji, uzņēmēji un sabiedrība var labāk sadarboties, lai izmantotu tehnoloģiju radītās priekšrocības. Kopā ar starptautisku padomdevēju komandu ir definētas četras galvenās festivāla tēmas - e-pārvaldība un valstu nākotne, dalīšanās ekonomikas (shared economy) iespējas un riski, viedo pilsētu (smart cities) attīstība, kiberdrošība, kā arī citas tēmas, kas saistītas ar digitālo brīvību.

Kā pirmie runātāji konferencē tiek pieteikti - Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilves (Igaunija), TransferWise līdzdibinātājs Kristo Käärmann (Igaunija), 500 Startups partneris Marvin Liao (ASV), MysteryVibe līdzdibinātāja Stephanie Alys (Lielbritānija), inovāciju partneris IBM Watson Christoph Auer-Welsbach (Nīderlande) un citi.

Digital Freedom Festival līdzdibinātāja Dagnija Lejiņa: «Šis ir tikai pats sākums, lai līdz 2018.gadam – valsts simtgadei - mēs Latvijai varētu uzdāvināt starptautisku konferenci ar 5000 dalībniekiem, kas jau iekļuvusi tehnoloģiju guru dienaskārtībā un iezīmējusi Latvijas vietu kartē. Pasaule attīstās strauji, jo īpaši tehnoloģiju jomā. Vēlamies, lai Rīga kļūst par tehnoloģiju Davosu - vietu, kur mekējam risinājums pasaules līmeņa tehnoloģiju radītiem izaicinājumiem.»

Foto: Picture-Agency

Latvijas Republikas Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens: «Strauji augošu jeb startup uzņēmumu attīstība ir būtisks priekšnosacījums inovāciju sekmēšanai un turpmākai valsts ekonomikas izaugsmei. Tādēļ vēlos uzsvērt, ka festivāla rīkotāju mērķis, sagaidot Latvijas simtgadi padarīt Rīgu par vienu no ietekmīgākajām startup un tehnoloģiju tikšanās vietām, ir ambiciozs, taču tas saskan ar Ekonomikas ministrijas redzējumu – radīt labvēlīgus apstākļus strauji augošu uzņēmumu attīstībai, kļūstot par Baltijas reģiona līderi. Lai sniegtu pēc iespējas lielāku atbalstu inovatīvu biznesa ideju autoriem, ministrija veido startup ekosistēmas konceptu, kas veicinās strauji augošu uzņēmumu izaugsmi tieši Latvijā, kļūstot par vadošo valsti Baltijas reģionā, kur reģistrēti visvairāk strauji augoši jeb startup uzņēmumi.»

Lattelecom Attīstības un mārketinga direktore Kerli Gabriloviča: «Mēs ticam, ka Rīgai ir visi priekšnoteikumi, lai tā kļūtu par vienu no ietekmīgākajām pasaules tehnoloģiju un startup kopienas izaugsmes vietām. Latvijā ir augsti attīstīta tehnoloģiskā infrastruktūra un mēs esam gatavi piedāvāt savas zināšanas, pieredzi un tehnoloģijas šī mērķa sasniegšanai. Atbalstot jauno uzņēmumu izaugsmi un veicinot investīcijas tehnoloģiju attīstībā, mēs varam padarīt biznesa vidi pievilcīgāku un attīstīt vietējos talantus."

Startupus no visa reģiona aicina piedalīties pasaules līmeņa 500 Startups konkursā

Sadarbībā ar pasaules ietekmīgāko akseleratoru 500 Startups no ASV notiks arī startup ideju (pitching) konkurss, kura ietvaros jaunie uzņēmēji varēs piesaistīt investorus un mediju uzmanību. Pieteikties ideju konkursam varēs līdz š.g. 13.oktobrim, iegādājoties biļetes uz Digital Freedom Festival. Labākie startup saņems uzaicinājumu uz pārrunām dalībai 500 Startups akseleratoru programmai Silīcija ielejā ASV.

Savukārt meistarklasēs startup uzņēmēji varēs apgūt zināšanas, kā piesaistīt investorus un Eiropas Savienības fondu līdzekļus, uzlabot mārketinga un pārdošanas rezultātus, veicināt uzņēmuma izaugsmi.

Festivāla organizētāji un atbalstītāji

Konferenci Digital Freedom Festival organizē pieredzējusi komanda: Latvijas startup veiksmes stāsta Infogr.am dibinātājs Uldis Leiterts, starptautiskās komunikācijas profesionāle Dagnija Lejiņa un pieredzējušais mediju eksperts Juris Šleiers. Komanda kopā ar domubiedriem pagājušajā gadā organizēja Latvijā līdz šim lielāko startup konferenci Silicon Valley Comes to the Baltics 2015, kā arī nodibināja politikas veidotāju diskusiju Riga Venture Summit, ko šogad nodeva Latvijas Startup asociācijai Startin. Konferenci un ar to saistītos pasākumus kopumā apmeklēja 650 dalībnieku no 20 pasaules valstīm, to vidū starptautiski investori ar kopējo investīciju portfeli 500 miljonu dolāru apmērā.

Digital Freedom Festival atbalsta arī starptautiska ekspertu komanda, tai skaitā, kiberdrošības politikas eksperte Ieva Ilvesa (Latvija), vadošā Eiropas tehnoloģiju medija Tech.eu līdzdibinātājs un redaktors Alejandro Barrera (Spānija), konferences TED vēstnieks Sartaj Singh Anand (Indija) un citi.

Konferences atbalstītāji: Attīstības finanšu institūcija Altum, stratēģiskais partneris Lattelecom, Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (LiveRiga), Pitch konkursa partneris 500 Startups, Baltic-American Freedom Foundation (BAFF), Nīderlandes Karalistes vēstniecība Latvijā, Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā (Norden), Advokātu birojs SORAINEN, Izraēlas vēstniecība Latvijā, Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija, Latvijas Republikas Ārlietu ministrija, satura partneris RTU Rīgas Biznesa Skola, Rīgas Dome, ASV vēstniecība Latvijā, SD Ventures, Httpool, Mailigen, Slush, Tribe, Latvijas Startup uzņēmumu asociācija un citi.

Divu dienu festivāla biļetes var iegādāties mājaslapā www.digitalfreedomfestival.com. Aicinām sekot jaunumiem līdzi arī Digital Freedom Festival Facebook, Twitter un Instagram kontos (#DFFestival).

Konferences oficiālā valoda - angļu.

Konferenci organizē Digital Freedom Festival domubiedru grupa, kā arī reputācijas vadības kompānija Lejiņa & Šleiers un nevalstiskā organizācija Nordic Reputation Hub.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu