Vairākiem teātriem un LNSO ēku noma gadā kopumā izmaksātu € 537 933

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Pārejot uz nomas attiecībām ar kapitālsabiedrību «Valsts nekustamie īpašumi», Dailes teātrim, Valmieras Drāmas teātrim, Latvijas Leļļu teātrim un Nacionālajam simfoniskajam orķestrim (LNSO) nomas maksai par ēkām gadā kopumā būtu nepieciešami 537 933 eiro.

Ņemot vērā, ka šādu līdzekļu šo kultūras kapitālsabiedrību rīcībā nav, tiek piedāvāts to apdzīvotās ēkas nodot bezatlīdzības lietošanā.

Vislielākā nomas maksa būtu Dailes teātrim - 309 043 eiro gadā. Valmieras teātrim tas nozīmētu 137 532 eiro izdevumus gadā, LNSO - 56 054 eiro gadā, bet Latvijas Leļļu teātrim - 35 302 eiro gadā.

LETA jau ziņoja, ka Finanšu ministrijas sagatavotais rīkojuma projekts paredz, ka Dailes teātris, Latvijas Leļļu teātris, Valmieras Drāmas teātris un LNSO savus «apdzīvotos» nekustamos īpašumus saņems bezatlīdzības lietošanā.

Īpašumi bezatlīdzības lietošanā tiks nodoti uz laiku, kamēr to saņēmēji pildīs valsts pārvaldes deleģētos uzdevumus kultūras jomā, bet ne ilgāk kā līdz 2017.gada 30.aprīlim vai brīdim, kad tiks rasts nepieciešamā finansējuma nomas maksas segšanai avots.

Rīkojuma projekts ir pieteikts izskatīšanai valsts sekretāru sanāksmē.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu