«Apple» vadītājs EK lēmumu nodēvē par «politiskām muļķībām»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV informācijas tehnoloģiju giganta «Apple Inc.» vadītājs Tims Kuks ceturtdien kritizēja Eiropas Komisijas (EK) rīkojumu, kas paredz uzņēmumam Īrijā atmaksāt 13 miljardus eiro nenomaksātos nodokļos, viņam nodēvējot tās par «politiskām muļķībām».

Vienlaikus Kuks aicinājis Īrijas valdību iesniegt apelāciju par šādu EK lēmumu.

«Tās ir pilnīgas politiskās muļķības,» intervijā laikrakstam «Irish Independent» norāda Kuks, komentējot Eiropas Savienības (ES) konkurences komisāres Margarētes Vestageres apgalvojumus, ka uzņēmums 2014.gadā par Eiropā gūtajiem ienākumiem maksājis nodokļa likmi 0,005% apmērā.

EK secinājusi, ka «Apple» saņēmis labvēlīgus nodokļu nosacījumus, kas līdzvērtīgi valsts sniegtai palīdzībai, kura savukārt ir pretrunā ar ES noteikumiem.

Kuks iepriekš Īrijas nacionālajai raidsabiedrībai RTE sacīja, ka «Apple» nekad nav ar Īriju panācis uzlabotas nodokļu norunas, un viņa vadītā uzņēmuma globālā nodokļa likme 2014.gadā veidoja 21,6%.

Viņš aicināja Īrijas valdības ministrus «pieņemt pareizo lēmumu», kad viņi tiksies piektdien, un apstiprināt apelācijas iesniegšanu par šo lēmumu.

EK otrdien paziņoja, ka «Apple» jāatmaksā 13 miljardi eiro nenomaksātos nodokļos, jo vairākas ar Īriju noslēgtās nodokļu vienošanās pārkāpj ES noteikumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu