Rīgā sagaidīti ap 20 Starptautiskā Miera skrējiena dalībnieki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ap 20 Starptautiskā Miera skrējiena dalībnieku šovakar sagaidīti pie Brīvības pieminekļa. Skrējēji ieradās, vienam no viņiem rokās turot lāpu. Tāpat skrējējiem līdzi bija plakāts, kas vēstīja «Peace run» jeb Miera skrējiens.

Skrējiena dalībniekiem tika nolasīta apsveikuma vēstule no Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa, bet tad sportisti uzņēma kopbildi, tālāk dodoties uz pasākumu Vērmanes dārza.

Vēlāk lāpa tika nodota policijas darbiniekiem, kas pārvietojās ar motocikliem. Savukārt paši skrējiena dalībnieki ātrā solī devās uz Vērmanes dārzu, kur līdz pat plkst.20 notiks skrējienam veltīts labas gribas mūzikas koncerts, orientēšanās bērniem un tikšanās ar skrējiena komandu.

Kā ziņots, no 6. līdz 11.augustam Latvijā viesojas Miera skrējiena Eiropas posma daudznacionālā skrējēju komanda, kas vairāk nekā astoņu mēnešu garumā kopš starta Portugālē šī gada februārī apceļo visas Eiropas valstis, veicot turpat 24 tūkstošus kilometru garu distanci.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) apsveikumā skrējiena dalībniekiem uzsvērusi, ka galvenais mērķis, kura īstenošanas labā pašlaik strādā arī Latvija sadarbībā ar saviem partneriem Eiropas un transatlantiskajās organizācijās, ir ilgtspējīga miera nodrošināšana.

Mūrniece pauž ticību, ka Miera skrējiena dalībnieki no dažādām valstīm, arī Latvijas, mudina citus cilvēkus uz brīdi apstāties, ļauties kopības sajūtai un cerībai uz savstarpēju sapratni, draudzību, uzticēšanos. «Ticu, ka Miera skrējiens palīdz pasaulei kļūt labākai,» apsveikumā pauž Mūrniece.

Rīt ar svinīgu brīdi Rātslaukumā komanda pametīs Rīgu, dodoties skrējienā no Rātslaukuma līdz Jūrmalai pa veloceliņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu