Apple jau pārdevis miljardu iPhone

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Apple izplatījuši prieka vēsti, ka nupat ir pārdots miljardais iPhone un tas noticis aptuveni deviņus gadus pēc kompānijas pirmā viedtālruņa iznākšanas.

Par miljarda pārdoto viedtālruņu sliekšņa pārkāpšanu sanāksmē ar darbiniekiem trešdien personīgi pavēstījis Stīva Džobsa pēctecis Apple vadītāja krēslā Tims Kuks, vēsta cnnmoney.com un piebilst, ka miljards pārdotu ierīču ir kārtējais apliecinājums iPhone panākumiem un spējai uzrunāt patērētāju.

Svarīgi piebilst, ka, tieši pateicoties iPhone, Apple kļuva par vērtīgāko kompāniju pasaulē un turpina nest lielāko daļu ieņēmumu.

Tiesa gan, tikai dienu pirms Kuka paziņojuma Apple izplatīja ziņu par viedtelefona pārdošanas apjomu kritumu.

Proti, ceturksnī, kas beidzās jūnijā, Apple visā pasaulē pārdeva 40,4 miljonus telefonu, kamēr gadu iepriekš šai periodā attiecīgais rādītājs bija 48 miljoni. Šis bija jau otrais ceturksnis pēc kārtas, kurā novērots iPhone noieta kritums.

Patērētāji savas viedierīces pret jaunām maina aizvien retāk, un analītiķus māc aizdomas, ka viedtelefonu tirgū briest pārsātinājums. Piemēram, Ķīnā, ko uzskata par nākamo lielo Apple produkcijas noieta tirgu, iPhone pārdošana attiecībā pret pagājušo gadu sarukusi par trešdaļu.

Pats Kuks sarunā ar tirgus analītiķiem atzinis, ka Apple nav bijuši gatavi lēnākai nekā gaidīts patērētāju pārejai no iPhone 6 uz 6s. Bet šobrīd tas ir acīmredzams, un kompānija ar nepacietību gaida jaunā iPhone 7 iznākšanu un cer, ka tas dos impulsu pārdošanas apjomu kāpumam.

Gaidāms, ka jaunais Apple viedtālrunis tiks prezentēts un pārdošanā nonāks septembra sākumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu