Vējonis ielūdz Apvienotās Karalistes karalieni 2018.gadā apmeklēt Latviju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien, tikšanās laikā ar Apvienotās Karalistes karalieni Elizabeti II, uzaicināja viņu 2018.gadā apmeklēt Latviju par godu valsts simtgades svinībām.

Valsts prezidents un viņa kundze Iveta Vējone otrdien ieradās Bakingemas pilī, Londonā audiencē pie karalienes. Vējonis, pasniedzot ielūguma vēstuli Elizabetei II, uzsvēra, ka karalienes vizīte Latvijā simtgades svinību laikā tiktu augsti novērtēta. Viņš norādīja, ka Latvija nozīmīgo jubileju atzīmēs ar plašu kultūras programmu Latvijā un ārvalstīs, tai skaitā Apvienotajā Karalistē.

Sarunas laikā Valsts prezidents uzsvēra, ka Lielbritānija ir nozīmīgs partneris Latvijai. To apliecina ciešā sadarbība dažādos līmeņos un formātos.

«Mūsu valstis vieno ļoti ciešas ekonomiskās saites, padarot Lielbritāniju par vienu no Latvijas galvenajiem tirdzniecības partneriem,» teica Valsts prezidents. Tāpat Vējonis atkārtoti apsveica karalieni viņas 90.dzimšanas dienā, novēlot stipru veselību un spēku.

Valsts prezidents Vējonis un viņa kundze laikā no 18. līdz 20.jūlijam atrodas oficiālajā vizītē Londonā, Lielbritānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu