«Positivus» apmeklētāji plaši izmanto taksometru pakalpojumus un «pūš trubiņā»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tuvojoties festivāla «Positivus» noslēgumam, Salacgrīvā plaši tiek izmantoti taksometru pakalpojumi, kā arī novērojamas rindas uz alkohola koncentrācijas pārbaudīšanu asinīs.

Aģentūra BNS novēroja, ka uz šosejas Rīga - Ainaži regulāri gaida vismaz 20 taksometri, kuri ik pa brīdim uzņem pasažierus. Taksometru pakalpojumus izmanto gan latvieši, gan ārzemnieki. Visbiežākais cilvēku galamērķis ir Rīga. Tāpat festivāla apmeklētāji bieži vēlas doties uz Pērnavu.

Par braucienu no Salacgrīvas līdz Latvijas galvaspilsētai taksometru vadītāji prasa vidēji no 40 līdz 100 eiro. Tiek piedāvāts arī braukt bez ieslēgta «skaitītāja». Braucienus piedāvā arī privātie šoferi, kuri nereti pat izrotājuši savus transportlīdzekļus ar informatīviem materiāliem, piemēram, uzrakstu «Pozitīvi no Positivus» un citiem. Tāpat novērojams, ka veidojas rindas pie vietas, kur iespējams pārbaudīt savu alkohola koncentrāciju asinīs. Novērojumi liecina, ka šo iespēju pārsvarā izmanto vīrieši.

Policija Salacgrīvā arvien pastiprināti kontrolē šoferus un festivāla apmeklētājus.

Jau ziņots, ka Salacgrīvā svētdienas vakarā ar Igija Popa, Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa un Francijas elektroniskās mūzikas grupas «Air» priekšnesumiem noslēgsies mūzikas un mākslas festivāls «Positivus».

Amerikāņu pankroka leģendas Igija Popa uzstāšanās uz festivāla galvenās - «Lattelecom» skatuves paredzēta plkst.22.30, savukārt Igaunijas prezidenta priekšnesumu varēs klausīties plkst.19.30 «Tallinn Music Week» vasaras mājā. Paredzēts arī, ka Ilvess sniegs autogrāfus uz paša veidotām «Teenage Wasteland - Favourites 1963-1978» vinila platēm. Savukārt grupa «Air» uzstāsies 20:00.

Festivāla organizatori norāda, ka festivāls līdz šim ir aizvadīts mierīgi. Šādu atmosfēru palīdzējusi noturēt mākslinieku izvēle, kā arī festivāla apmeklētāju pozitīvā attieksme pret festivāla noteikumiem. Valsts policijā norāda, ka šogad aizturēto ir mazāk nekā iepriekšējos gadus, tomēr «zināmi likumpārkāpēji» esot - pieķerti vairāki cilvēki par narkotisko vielu izplatīšanu vai lietošanu, tāpat aizturētas arī personas par atrašanos sabiedriskā vietā pārlieku lielā alkohola reibumā.

Savukārt mediķi norāda, ka slimnīcā nogādāti vismaz septiņi festivāla apmeklētāji - četri no tiem bijuši pamatīgā alkohola reibumā, diviem bija brūces plaukstā vai pēdā, kā arī konstatēts viens pleca izmežģījums.

Laikapstākļi festivāla laikā ir bijuši ļoti mainīgi - piektdien tie vairākas reizes mainījās, savukārt sestdien teju visu dienu Salacgrīvā spīdēja saule. Svētdiena «Positivus» sākusies ar drēgnu un lietainu laiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu