50 no Nicas teroraktā ievainotajiem «starp dzīvību un nāvi»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Reuters/ScanPix

Francijas prezidents Fransuā Olands paziņojis, ka 50 no Nicas teroraktā ievainotajiem cilvēkiem ir kritiskās stāvoklī, ziņo BBC. Kā ziņots, Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija.

«50 no ievainotajiem ir starp dzīvību un nāvi,» viņš pavēstīja.

Prezidents paudis solidaritāti ar visiem cietušajiem, bojāgājušajiem un viņu tuviniekiem. Viņš arī atzina, ka terorakts atstās dziļas un paliekošanas sekas un traumu terorakta skarto cilvēku dzīvēs līdz pat mūža galam, jo pat, ja viņi nav fiziski cietuši, viņi ir redzējuši šī terorakta šausmas.

Olands šo teroraktu nodēvējis par nicināmu. Viņš izteicās, ka Nica ir viena no skaistākajām pilsētām pasaulē, un uzbrukums notika dienā, kad tur tika svinēta brīvība.

Vairāk informācijas par uzbrucēju

Tikmēr medijos parādās arvien vairāk informācijas par terorakta sarīkotāju, 31 gadus veco Mohamedu Lahouaieju Bouhlelu.

Apstiprināts, ka viņš ir tunisiešu izcelsmes Francijas pilsonis. Avotos Tunisijas drošības iestādēs BBC atklāja, ka vīrieša ģimene Tunisijā dzīvo Msakinā Susas pilsētas tuvumā.

Uzbrucēja vecāki ir šķīrušies un dzīvojot Francijā.

Zināms, ka Mohameds bieži apmeklējis Tunisiju. Pēdējā šāda reize bijusi pirms astoņiem mēnešiem.

Vīrietis ir precējies, un viņam ir trīs bērni.

Tunisijas varasiestādēm nav informācijas, ka viņš būtu iesaistīts kādās teroristiskās aktivitātēs Tunisijā. Tomēr viņš bija nonācis drošības iestāžu redzeslokā ar pārkāpumiem, kas saistīti ar narkotikām un alkoholu.

Kā ziņots, Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija.

19 tonnu smagās kravas automašīnas vadītājs tika nošauts, kad bija nobraucis divus kilometrus cauri pūlim pa Nicas Angļu promenādi (Promenade des Anglais), kur simtiem cilvēku bija ieradušies uz Francijas nacionālo svētku Bastīlijas dienas uguņošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu