Nojauks graustus Vienības gatvē, Purvciema un Ventspils ielā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Lai sakārtotu pilsētvidi Rīgā, Vienības gatvē 146, Purvciema ielā 61 un Ventspils ielā 72 nojauks graustus, šodien sēdē lēma Rīgas dome.

Nekustamajā īpašumā Vienības gatvē 146 ir trīs objekti - dzīvojamā ēka, šķūnis un pagrabs. Visi trīs objekti ir ļoti sliktā stāvoklī, tādēļ pēc tam, kad tika veikta objektu vizuāli tehniskā apsekošana, Rīgas domes Īpašumu departamenta Vidi degradējošo būvju komisija vienbalsīgi piešķīra ēkām A un B kategorijas grausta statusu, kas paredz, ka ēkas ir vidi degradējošas, daļēji sabrukušas un apdraud cilvēku dzīvību.

Nekustamā īpašuma apsaimniekotājiem piecu mēnešu laikā pēc lēmumprojekta apstiprināšanas Rīgas domē ir jānojauc visi īpašumā esošie grausti.

Tāds pats lēmums - nojaukt graustus piecu mēnešu laikā pēc lēmuma pieņemšanas Rīgas domē - stājies spēkā attiecībā uz īpašumu Purvciema ielā 61, kas pieder SIA «Saules dzīve». Tajā ir divi objekti, kuri atrodas sliktā stāvoklī un kurus pēc Rīgas domes Īpašumu departamenta veiktās vizuāli tehniskās apsekošanas Vidi degradējošu būvju komisija atzina par graustiem, vienam no tiem piešķirot A kategorijas vidi degradējošas būves statusu, bet otram - B kategorijas statusu. Tādējādi abas būves tikušas atzītas ne tikai par vidi degradējošām, bet arī par daļēji sagruvušām un sabiedrības drošību apdraudošām.

Piecu mēnešu laikā būs jānojauc grausti arī nekustamajā īpašumā Ventspils ielā 72. Īpašuma teritorijā ir divi objekti - dzīvojamā ēka un šķūnis, kurus pēc vizuāli tehniskās apsekošanas rezultātu izvērtēšanas Vidi degradējošu būvju komisija atzina par graustiem. Abas ēkas ir neapmierinošā tehniskajā stāvoklī, atstāj negatīvu iespaidu uz Rīgas pilsētas ainavu un rada apdraudējumu cilvēku drošībai. Pēdējais atzinumā minētais arguments Pilsētas īpašumu sēdē, kas vienbalsīgi akceptēja ēkas nojaukšanu, tika īpaši uzsvērts, jo graustu tuvumā ir pirmskolas izglītības iestāde.

Visu trīs nekustamo īpašumu gadījumā Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija (VKPAI) apstiprinājusi, ka neviens no īpašumos esošajiem objektiem nav iekļauts valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā, kā arī neatrodas pieminekļu aizsardzības zonā, tādēļ VKPAI nav pamata liegt minēto ēku nojaukšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu