Fotostāsts: gājēju un velosipēdistu tilta montāža pār Jūrmalas šoseju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renārs Koris

Naktī uz piektdienu, 10. jūniju, pāri Jūrmalas šosejai pie Babītes notika gājēju un velosipēdistu tilta laiduma konstrukcijas montāža. Tās laikā uz 10 minūtēm tika slēgta satiksme.

Jaunais gājēju un velosipēdu tilts ievērojami atvieglos pārvietošanos starp divām apdzīvotām vietām Pierīgā - Priežciemu un Babīti -, jo satiksmes intensitāte uz Jūrmalas šosejas ir apmēram 40 000 transportlīdzekļu dienā.

Uzceltā tilta garums būs 78,24 metri un platums 3,62 metri. Tā laiduma konstrukciju veido trīslaidumu tērauda kopne, kas balstīta ar tērauda vanšu palīdzību. Tilts balstās uz 18 balstiem, tā pamatus veido 52 urbpāļi. Gājēju tilta vantis būs veidotas no tērauda stieņiem, tilta margu konstrukcijās paredzēts apgaismojums. Uz abām pusēm no gājēju tilta tiks izbūvētas dzelzsbetona rampas, bet autoceļa sadalošajās joslās ‒ 50 metrus uz katru pusi ‒ tiks izbūvēts žogs. Darbu plānots pabeigt līdz augustam.

Tilta būvniecības kopējās izmaksas ir 1,059 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu