TVNET TOP 2011. Gada kāzas pasaulē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sineadoconnor.com

Aizvadītajā gadā apprecējās ne mazums slavenību. Protams, prinča Viljama un Ketrīnas Midltones kāzas neapšaubāmi var nosaukt par šā gadsimta kāzām - tām tika veltīta milzīga preses un sabiedrības uzmanība. Par visdīvainākajām laikam var uzskatīt Albas hercogienes un viņas daudz jaunākā mīļotā vīrieša laulības, savukārt Kimas Kardašjanas un Krisa Hamfrīna laulība jau nodēvēta par izsmieklu un farsu...

Ketrīna Midltone un princis Viljams

«Vai redzējāt Kāzas? Un kā jums patika līgavas kleita?» aizvadītā gada maija sākumā cilvēki visās pasaules malās uzdeva viens otram šo jautājumu. Jo – runa taču bija par prinča Viljama un Ketrīnas Midltones kāzām.

Pasaka par mūsdienu Pelnrušķīti kļuva par īstenību,

un savienība, kas tika uzskatīta par mezalinsi, kļuva nesaraujama, par spīti nelabvēļiem, kas ļaunā priekā berzēja rokas un atkārtoja: «Karaliene nekad Viljamam neļaus precēt Midltoni!»

Taču gudrā un tālredzīgā Elizabete, atceroties Čārlza un Diānas skumjo savienību, taisnīgi nolēma, ka mīla ir svarīgāka par visādiem tituliem, un atļāva Viljamam precēt Ketrīnu. Un tā 29.aprīlī notika neapšaubāmi šā gadsimta varenākās kāzas. Ketrīna Midltone kļuva par Viņas Augstību Kembridžas hercogieni, bet saderinoties saņēma savas vīramātes princeses Diānas saderināšanās gredzenu. Turklāt līgavai nebija jādod zvērests par pilnīgu pakļaušanos vīram. Turklāt nu Lielbritānijas likumdošanā ieviestas svarīgas izmaiņas: mantot Anglijas troni varēs mantot Keitas un Viljama pēcnācējs neatkarīgi no dzimuma.

2011.gada jūnijā slepenā laulību ceremonijā Ņujorkā apprecējās britu aktieri Daniels Kreigs un Reičela Veisa
2011.gada jūnijā slepenā laulību ceremonijā Ņujorkā apprecējās britu aktieri Daniels Kreigs un Reičela Veisa Foto: Reuters/Scanpix

Daniels Kreigs un Reičela Veisa

Kreigs un Veisa iepazinās jau 2004.gadā, taču viņu jūtas pa īstam uzplauka tikai sešus gadus vēlāk filmas «Sapņu nams» uzņemšanas laukumā. Abi aktieri vairs nevilka garumā: Veisa šķīrās no civilvīra – režisora Darena Aofronska, ar kuru kopā bija nodzīvojusi deviņus gadus, bet Kreigs pēc piecus gadus ilgušām attiecībām pameta draudzeni.

Pāris nevēlējās publiskot attiecības, taču sapņoja savienību padarīt oficiālu.

Tā nu 2011.gada jūnijā Ņujorkā notika slepena laulību ceremonija, kurā piedalījās vien četri viesi: Reičelas 5 gadus vecais dēls, Daniela 18 gadus vecā meita (no viņa pirmās laulības) un divi liecinieki.

41 gadu vecā Veisa un 43 gadus vecais Kreigs cer, ka viņiem būs kopīgs bērniņš, tālab abi sākuši ievērot izcili veselīgu dzīvesveidu, pilnībā atsakoties no alkohola un nikotīna. Īpaši grūti tas ir Kreigam, kurš smēķējis daudzus gadus. Taču – ko tikai neizdarīsi mīļotās sievietes labā! Un par šā pāra devīzi varētu kļūt izteiciens: «Mazāk vārdu, vairāk darbu!»

Rīza Viterspūna salaulājusies ar Holivudas producentu Džimu Totu
Rīza Viterspūna salaulājusies ar Holivudas producentu Džimu Totu Foto: www.reesewitherspoonweddingpictures.info

Rīza Viterspūna un Džims Tots

Kinolentes «Walk the Line» («Sirds robeža») aktrise, kura par saderināšanos ar Holivudas aģentu Džimu Totu paziņoja pagājušā gada decembrī, sadarbojas ar slavenību kāzu plānotāju Jifatu Orenu, lai noorganizētu nelielu ceremoniju ar dienvidnieciskiem motīviem aptuveni 100 viesiem. No mīļotā vīrieša viņa saņēma karalisku dāvanu – 250 000 dolāru vērtu saderināšanās gredzenu.

«Dienvidu motīvi atspoguļo viņas izcelsmi.

Lai radītu intīmu noskaņu, visur būs baltas un pasteļtoņu sveces un ziedi, pārsvarā rozes un Etiopijas dižkallas.

Rīsa zina, tieši kādu laulību ceremoniju viņa grib. Mājīgu, taču ļoti elegantu un neticami romantisku,» izdevumam «National Enquirer» pavēstīja kāda aktrisei pietuvināta persona.

34 gadus vecajai zvaigznei no iepriekšējās laulības ar aktieri Raienu Filipu ir divi bērni - 11 gadus vecā meita Ava un septiņus gadus vecais dēls Dīkons.

Leģendāras britu grupas "The Beatles" bijušais dalībnieks Pols Makartnijs civilā ceremonijā apprecējies ar savu ilggadējo draudzeni Ņujorkas uzņēmēju Nensiju Ševelu
Leģendāras britu grupas "The Beatles" bijušais dalībnieks Pols Makartnijs civilā ceremonijā apprecējies ar savu ilggadējo draudzeni Ņujorkas uzņēmēju Nensiju Ševelu Foto: Reuters/Scanpix

Pols Makartnijs un Nensija Ševela

Oktobrī leģendāras britu grupas «The Beatles» bijušais dalībnieks Pols Makartnijs (Paul McCartney) svētdien civilā ceremonijā apprecējies ar savu ilggadējo draudzeni Ņujorkas uzņēmēju Nensiju Ševelu (Nancy Shevell). Pāris salaulājās draugu un ģimenes klātbūtnē Vestminsteras dzimtsarakstu nodaļā - turpat, kur rokmūzikas veterāns precējās ar savu pirmo sievu Lindu Makartniju. Līgavai mugurā bija balta kokteiļkleita, ko darinājusi Stella Makartnija - mūziķa meita, kas dzimusi viņa pirmajā laulībā.

Pēc laulību ceremonijas oficiālās daļas kāzinieki turpināja svinības Makartnija privātmājā Londonas ziemeļos. Šīs kāzas savā pieticībā kļuva par krasu pretstatu greznajai ballei, kas 2002.gadā tika sarīkota par godu Makartnija savienībai ar viņa otro sievu - bijušo modeli Heteru Milzu. Tad pāris noīrēja pili Īrijā, kur sapulcēja 300 viesus, taču jau 2008.gadā pēc divus gadus ilgus tiesāšanās viņu laulība tika šķirta. Makartnijam nācās samaksāt Milzai 24,3 miljonus sterliņu mārciņu.

Monako firsts Albērs II un Šarlēna Vitstoka
Monako firsts Albērs II un Šarlēna Vitstoka Foto: AFP/LETA

Monako firsts Albērs II un Šarlēna Vitstoka

Jūlijā 53 gadus vecais firsts princis Albērs II un viņa 33 gadus vecā līgava Šarlēne Vitstoka apprecējās civilā ceremonijā, bet sestdien 800 lūgto viesu klātbūtnē krāšņā ceremonijā Grimaldi pils pagalmā jāvārdu viņi teica arī Dieva priekšā.

Šarlēne ieradās pils pagalmā savam tēvam Maikam zem rokas, tērpusies slavenā itāļu dizainera Džordžio Armani darinātā balta zīda kleitā ar garu velci, rotātā ar kristāliem un pērlēm. Viņu galma godasardzes krēmkrāsas formas tērpā pie altāra sagaidīja Albērs.

Pēc svinīgā zvēresta nodošanas pāris teica jāvārdu un apmainījās ar 18 karātu baltā zelta un platīna gredzeniem. Tam sekoja pirmais skūpsts, kas gan bija nedaudz neveikls, bet iezīmēja jauna laikmeta sākumu Monako monarhijā.

Gada dīvainākās kāzas - 85 gadus vecā Albas hercogiene salaulājās ar 25 gadus jaunāko Alfonso Diesu - parastu ierēdni bez aristokrātiskas izcelsmes
Gada dīvainākās kāzas - 85 gadus vecā Albas hercogiene salaulājās ar 25 gadus jaunāko Alfonso Diesu - parastu ierēdni bez aristokrātiskas izcelsmes Foto: Reuters/Scanpix

Albas hercogiene un Alfonso Diess

Albas hercogiene Marija del Rosaria Sajetana Fitsa-Džeimsa Stjuarte i Silva oktobra sākumā apprecējusies ar 25 gadus jaunāko Alfonso Diesu - parastu ierēdni bez aristokrātiskas izcelsmes. Kāzu ceremonija norisinājās 85 gadus vecajai līgavai piederošās Dvenjasas pils kapelā, kurā hercogienei bija ļauts iejāt uz zirga.

85 gadus vecās hercogienes laulību jautājums tika plaši apspriests Spānijas plašsaziņas līdzekļos, jo hercogienes ģimene šīs laulības neatbalsta, uzskatot, ka Diess vēlas ar viņu precēties tikai naudas dēļ. Ģimenes protestu dēļ hercogiene pat nolēmusi atteikties no savas bagātības.

Pirms kāzām kādā intervijā hercogiene paskaidroja, ka viņa nevar neprecēties.

«Esmu pret šķiršanos, pret abortiem, pret visām šīm šausmām,»

sarunā ar Spānijas ziņu aģentūru EFE skaidroja hercogiene.

«Esmu ticīga katoliete. Tāpēc es precos trešo reizi. Diemžēl divi mani iepriekšējie vīri nomira.» Hercogiene paskaidroja, ka viņas bērni un draugi bija pret, «kamēr viņi saprata, kāda lieluma cilvēks viņš ir».

1.jūlijā salaulājusies britu topmodele Keita Mosa un grupas "The Kills" ģitārists Džeimijs Hinss
1.jūlijā salaulājusies britu topmodele Keita Mosa un grupas "The Kills" ģitārists Džeimijs Hinss Foto: AFP/LETA

Keita Mosa un Džeimijs Hinss

2011.gada 1.jūlijā salaulājusies britu topmodele Keita Mosa un grupas «The Kills» ģitārists Džeimijs Hinss (Jamie Hince). Laulību ceremonija norisinājās nelielajā Anglijas ciematiņā Saustropā, Sv.Pētera baznīcā.

Līgava bija tērpusies garā «vintage» stila kleitā, ko darinājis tuvs draugs – modes dizainers Džons Galjāno. Kleitas izvēle nebija nejauša –

tādā veidā supermodele nolēmusi atbalstīt seno draugu, kurš iekūlies nepatikšanās antisemītisku izteikumu dēļ.

Pēc ceremonijas abi jaunlaulātie devās prom automašīnā «Rolls-Royce» grupas «Rolling Stones» dziesmas pavadījumā. Viesu vidū bija arī Mosas astoņus gadus vecā meita Lia. 37 gadus vecajai Mosai un 42 gadus vecajam Hinsam šīs ir pirmās laulības.

Gada farss - ASV televīzijas personības Kimas Kardašjanas un basketbolista Krisa Hamfrīsa laulības. Pēc dažu mēnešu kopābūšanas pāris jau paguvis izšķirties
Gada farss - ASV televīzijas personības Kimas Kardašjanas un basketbolista Krisa Hamfrīsa laulības. Pēc dažu mēnešu kopābūšanas pāris jau paguvis izšķirties Foto: AFP/LETA

Kima Kardašjana un Kriss Hamfrīss

Šķiet, 31 gadu vecās miljonāres Kimas Kardašjanas un 26 gadus vecā basketbolista Krisa Hamfrīsa attiecības jau kopš paša sākuma bija realitātes šova Kourtney and Kim Take New York sastāvdaļa, tādēļ to visu droši var saukt par farsu un spēli uz publiku. Hamfrīss bildināja Kardašjanu, uzdāvinot viņai divus miljonus dolāru vērtu gredzenu, ko rotāja 20,5 karātus liels briljants. Savukārt vietas īre, kur 20 augustā tika svinētas abu kāzas, izmaksāja 200 miljonus dolāru.

Hamfrīsam šī ir pirmā laulība, bet Kardašjanai - otrā. No 2000. līdz 2004. gadam televīzijas šova «Keeping Up with the Kardashians» zvaigzne bija precējusies ar mūzikas producentu Deimonu Tomasu.

Ceremoniju vēroja aptuveni 440 viesu, kuru vidū bija arī televīzijas seriāla «Desperate Housewives» zvaigzne Eva Longorija, dziedātāja Demija Lovato, astoņdesmito un deviņdesmito gadu mijas pusaudžu seriāla «Saved by the Bell» («Glābējzvans») aktieris Mario Lopess, kā arī Holivudas «rūpju bērns» Lindsija Loena.

Savukārt jau oktobra beigās Kardašjana Losandželosas Augstākajā tiesā iesniedza šķiršanās prasību, savu vēlmi šķirties pamatojot ar nesamierināmām atšķirībām.

Īru dziedātāja Šineida O'Konora nupat apprecējusies ceturto reizi
Īru dziedātāja Šineida O'Konora nupat apprecējusies ceturto reizi Foto: sineadoconnor.com

Šaineida O«Konora un Berijs Heridžs

Īru dziedātāja Šaineda O»Konora savā 45.dzimšanas dienā apprecējusies ar Beriju Heridžu, vēsta slavenību dzīvei veltītais žurnāls «People». Svinīgā ceremonija notika Lasvegasā rozā kadiljaka aizmugurējā sēdeklī. «Viņa gribēja to darīt kadiljakā,» žurnālam pavēstīja kāda informēta persona.

Dziedātāja bija tērpusies rozā kleitā ar dziļu dekoltē, kas atklāja viņas tetovējumus. «Tā nebija tradicionāla kleita, taču tās arī nebija tradicionālas kāzas. Viņa raudāja zvērestu laikā un slaucīja acis,» atklāja žurnāla avots. Pēc desmit minūšu ceremonijas O«Konora un viņas jaunais vīrs aizdedzināja sveces, bet kapelas darbinieki nodziedātāja jaunajai sievai »Happy Birthday«.

O»Konora, kas vairākās intervijās izteikusies, ka ir lesbiete, iepriekš bija precējusies trīs reizes.

Viņas pirmais vīrs bija mūzikas producents Džons Reinholdss. 2002.gadā dziedātāja apprecējās ar žurnālistu Nikolasu Somerladu, ar kuru kopā nodzīvoja piecus gadus. Trešo reizi viņa apprecējās 2010.gada jūlijā ar ilggadējo draugu un sadarbības partneri Stīvu Kūniju.

Tiesa, jau 27.decembrī dziedātāja paziņojusi, ka viņas laulība izjukusi. Dziedātāja laulību iziršanā vainoja «konkrētus cilvēkus viņa [Heridža] dzīvē», kas nosodīja sasteigtās kāzas, vadoties pēc presē pieejamās informācijas par O'Konoras pagātni.


KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu