Pirātisma dēļ jahtas transportē ar bruņotu kuģi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirātisma draudu dēļ «Volvo Ocean Race» dalībnieku jahtas pirmo reizi burāšanas vēsturē bruņots kuģis pārvedīs uz nākamo starta vietu, jo Indijas okeāna daļu atzina par sacensībām pārāk bīstamu.

Piecas 15 tonnu jahtas ar 31 metru gariem mastiem drošības apsvērumu dēļ nenosauktā Indijas okeāna vietā trešdien novietoja uz kuģa, kas tās pārvedīs uz nākamo starta vietu. Sacīkstes plānots atsākt nākamnedēļ pie Šardžas ar vienas dienas pārbraucienu uz Abudabi. No Abudabi regates trešais posms būs uz Sanju Ķīnā.

Jahtas pārvadāšanai aprīkotajā kuģī aizsargā gan bruņas, gan apsargi ar ieročiem. Jahtu kopējā vērtība ir apmēram 100 miljoni dolāru, taču gadījumā, ja tās nonāktu pirātu rokās, rīkotājiem izjuktu astoņus mēnešus ilgais burājums apkārt pasaulei, kura apgrozījums ir simtiem miljonu eiro. Jahtu pārvešana ar kuģi rīkotājiem izmaksās vienu miljonu dolāru.

Regates otrā posma pirmajā daļā no Keiptaunas uzvarēja Spānijas «Telefonica», par mazāk nekā 15 minūtēm 15 dienu burājumā apsteidzot Jaunzēlandes «Camper» ekipāžu.

«Volvo Ocean Race» pasaules regates dalībniekiem astoņos mēnešos sarežģītos apstākļos jāveic 39 000 jūras jūdžu. Sacensību finišs ieplānots 2012.gada jūlijā Galvejā, Īrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu