Policija turpinās tiesāties ar «Dstyle» par troksni naktīs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pašvaldības policija turpinās tiesāties ar Elīnas Fūrmanes jeb Ellas klubu «Dstyle» pēc tai nelabvēlīgā tiesas sprieduma, ar kuru klubam uzliktie naudas sodi par Vecrīgas iedzīvotāju naktsmiera traucējumu tika atcelti.

Policija saukta 25 reizes

Iedzīvotāji pēdējo divu gadu laikā 25 reizes bija saukuši policiju un sūdzējušies par troksni. Pašvaldības policija vienmēr bija uzlikusi naudas sodus kluba īpašniekam «White Law» vairāku simtu latu vērtībā, bet tiesa tos visus atcēla.

Pašvaldības policijas jurists Dainis Bergmanis sacīja, ka neuzskata, ka šī lieta ir zaudēta, jo policija tiesas secinājumiem nepiekrīt un spriedumu ir pārsūdzējusi. «Tiesa jau nepateica, ka »Dstyle« klubs nav izdarījis pārkāpumu,» uzskata Bergmanis.

Tiesa salīdzinājusi divas tiesību normas – Rīgas domes saistošos noteikumus, kas runā par troksni, kam nav pastāvīga rakstura, un Administratīvo pārkāpumu kodeksu. Pēc tiesas uzskata, bijis jāpiemēro Administratīvais pārkāpuma kodekss, jo kluba radītais troksnis ir pastāvīgs.

Sodīšana ir par nepastāvīga trokšņa radīšanu

Policijas pārstāvis norādīja, ka tiesa pastāvīgumu attiecinājusi nevis uz troksni, bet gan komercdarbību.

«»Dstyle« klubā katru piektdienu spēlē cita grupa, kas izmanto savus instrumentus, trokšņa avots ir katru reizi cits, tas ir nepastāvīgs troksnis. Sodīšana ir tieši par nepastāvīga trokšņa radīšanu. Šīs nianses arī uzsvērām apelācijas sūdzībā. Patlaban tiesas spriedums nav stājies spēkā, un lietas izskatīšana sāksies no jauna,» klāstīja Bergmanis.

Jau ziņots, ka kluba pārstāvis Miķelis Ļaksa otrdien paziņojumā medijiem pavēstīja, ka visas līdzšinējās sūdzības pret kluba «Dstyle» īpašniekiem par trokšņa radīšanu, kas traucē iedzīvotāju naktsmieru, tiesa atzinusi par nepamatotām un atceļamām.

Klubs «Dstyle» atrodas Vecrīgā, Skārņu ielā, un tā saimnieces ir dziedātāja un DJ Elīna Fūrmane un uzņēmēja Santa Kola.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu