Policija sāk pārbaudi par izpletņlēcēja nolaišanos no Preses nama jumta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Valsts policija sākusi administratīvo lietvedību par kāda cilvēka lēcienu ar izpletni no bijušā Preses nama jumta, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas preses pārstāve Diāna Lūkina.

Policija notikušo reģistrējusi 26.decembra naktī. Policija skaidro notikušā apstākļus un lēcēja personību.

Internetā izplatīts videomateriāls, kurā redzams, kā mūziķa Elvisa Preslija kostīmā tērpies cilvēks ar izpletni nolec no Preses nama jumta. Pēc piezemēšanās viņš iekāpis automašīnā un notikuma vietu pametis.

Jau ziņots, ka līdzīgi lēcieni no Rīgas augstākajām ēkām notikuši arī iepriekšējos gados.

2012.gadā īsi pirms Jaungada no Zemkopības ministrijas ēkas tika veikts brīvā lidojuma lēciens ar izpletni, liecināja vēstījumi un videomateriāli sociālajos tīklos. Šis lēciens pievērsa Valsts policijas uzmanību, un tā sāka resorisko pārbaudi, lai izvērtētu lēcienā iesaistīto administratīvo atbildību. Zināms, ka lēcienā no jumta bija iesaistīts arī Igaunijas pilsonis.

2011.gada 31.decembrī dienas vidū no viesnīcas «Radisson Blue Hotel Latvija» nolaidās izpletņlēcējs. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa vēlāk viņam piesprieda 50 latu naudassodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu