Aicina iedzīvotājus iesaistīties pašu rokām darināto dāvanu kustībā (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Paša gatavotas dāvanas pasniegšana ir daudz sirsnīgāka par steigā iegādātu lietu. Tā izstaro gatavotāja labos nodomus un roku siltumu. Bieži tas izmaksā arī krietni mazāk par jau gatavas dāvanas iegādi un attur mūs arī no pārtērēšanās un nevajadzīgu lietu iegādes, kas šā brīža ekonomikas apstākļos ir ļoti būtiski.

"Tādēļ aicinu ikvienu šogad mainīt pieeju Ziemassvētkiem - tie nav pārmērīgu tēriņu, bet gan sirsnības un ģimenes svētki, un šo īsto sajūtu varam radīt, katram pagatavojot kaut ko mīļu,” stāsta Signe Bierande, Naudas plānošanas centra vadītāja.

Naudas plānošanas centrs un GE Money Bank sākuši akciju “Dāvini no sirds“, kuras laikā aicina Latvijas iedzīvotājus un uzņēmumus gatavot dāvanas pašu rokām. Pirmās akcijas dalībnieces, kuras jau iesaistījušās akcijā, ir Liene Šomase un Zane Vaļicka.

Idejas dāvanām skaties sadaļā "Mājas", "DIY" rubrikā: http://www.tvnet.lv/majas/diy/

Akcijas ietvaros portālos draugiem.lv un mammam.lv/tetiem.lv ir izveidota „Dāvanu ideju banka”, kuru varat aplūkot šeit: http://www.draugiem.lv/special/davanuidejas/. Tajā no 8. līdz 18. decembrim būs: izvietotas gatavas idejas, kā izgatavot dāvanas pašu rokām; video, kuros Liene Šomase un Zane Vaļicka rāda savu dāvanu pagatavošanas procesu; iespēja katram pievienot savu ideju par pašdarinātām dāvanām, veidojot ideju „datu bāzi”; iespēja balsot par labākajām dāvanām, kādas iespējams pagatavot pašu rokām. Labākās idejas tiks publicētas arī Naudas plānošanas centra mājas lapā www.vissparnaudu.lv, sadaļā “Par mums”: http://www.vissparnaudu.lv/lv/about/Xmas_akcija.html.

„Paša gatavotas dāvanas pasniegšana ir daudz sirsnīgāka par steigā iegādātu lietu. Tā izstaro gatavotāja labos nodomus un roku siltumu. Bieži tas izmaksā arī krietni mazāk par jau gatavas dāvanas iegādi un attur mūs arī no pārtērēšanās un nevajadzīgu lietu iegādes, kas šā brīža ekonomikas apstākļos ir ļoti būtiski. Tādēļ aicinu ikvienu šogad mainīt pieeju Ziemassvētkiem - tie nav pārmērīgu tēriņu, bet gan sirsnības un ģimenes svētki, un šo īsto sajūtu varam radīt, katram pagatavojot kaut ko mīļu,” stāsta Signe Bierande, Naudas plānošanas centra vadītāja. Iedzīvotāji varēs balsot par pašu gatavoto dāvanu idejām, un labākā saņems balvu Ikviens iedzīvotājs līdz 18.decembrim ir aicināts savu ideju par pašu gatavotu dāvanu izvietot sadaļā „Dāvanu ideju banka” portālā draugiem.lv un mammam.lv/tetiem.lv. Nospiežot uz saites "pievienot dāvanu ideju", atvērsies forma, kurā jāapraksta dāvanas pagatavošanas gaita, kā arī jāpievieno viena vai vairākas pagatavotās dāvanas fotogrāfijas. Tādējādi tiks veidota dāvanu ideju „datu bāze”, no kuras „Dāvanu ideju bankas” apmeklētāji varēs smelties dažādus risinājumus dāvanu pagatavošanai un savu mīļoto iepriecināšanai. Sākuma ierosinājumam portālos draugiem.lv un mammam.lv/tetiem.lv sadaļā „Dāvanu ideju banka” un www.vissparnaudu.lv sadaļā “Par mums” jau ir izvietotas dažas idejas, kā pagatavot dāvanas pašiem.

Par pievienotajām idejām „Dāvanu ideju bankas” apmeklētājiem būs iespēja balsot un noteikt, kura ir vislabākā dāvana savu tuvinieku iepriecināšanai. Visvairāk balsu ieguvusī ideja saņems balvu no Naudas plānošanas centra un GE Money Bank, kā arī pārsteiguma balvu no draugiem.lv un HobbySet. Savu ieguldījumu „Dāvanu ideju bankā” jau ir veikušas pirmās akcijas dalībnieces – aktrise un TV raidījumu vadītāja Zane Vaļicka un dziedātāja Liene Šomase.

„Cik zināms, vislielāko prieku vienmēr rada sirsnīgas un paša gatavotas dāvanas, kas saņēmējam ir pārsteigums. Tādēļ aicinu visus pirmssvētku steigā rast mirkli, lai radītu Ziemassvētku brīnumu – pašdarinātu dāvanu. Gandarījums par paša paveikto un apdāvināmā pārsteigums būs garantēti,” ir pārliecināta aktrise Zane Vaļicka.

Dziedātāja Liene Šomase: „Skolas gados pašgatavotas Ziemassvētku dāvanas un rotājumi mūsu ģimenē bija tradīcija. Pēdējos gados aizņemtības dēļ šādas dāvanas nebiju dāvinājusi, tādēļ priecājos par iespēju atkal ko pagatavot – kā bērnībā! Esmu gandarīta, ka šī tēma tiek aktualizēta plašākai sabiedrības daļai, jo paša rokām gatavot dāvanu un kādam to pasniegt – tas ir interesants un pozitīvu emociju pilns process, kuru novēlu kaut reizi izmēģināt ikvienam!”

Pievienotās dāvanas varēs komentēt, veidot diskusiju ar dāvanas autoru un citiem „Dāvanu ideju bankas” apmeklētājiem – sniegt savus ieteikumus, norādīt alternatīvu materiālu izvēli, apspriest materiālu iegādes vietu, cenu, pagatavošanas laiku, kā arī uzzināt citas lietas par konkrētās dāvanas pagatavošanas iespējām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu