Virsnieku ballei un instruktoru ballei tērēti Ls 24 000 (128)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šomēnes Nacionālo bruņoto spēku (NBS) rīkotās balles - Virsnieku balle un instruktoru balle - izmaksājušas 24 000 latu, šovakar vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga.

Armijas virspavēlniecība uz grezno virsnieku balli bija aicinājusi vairāk nekā 1500 viesu, bet ieradās vien 300. Uz instruktoru balli bija atnākuši simt cilvēku.

"Nekā personīga" rīcībā nonākusī balles iepirkumu tāme liecina, ka tās vajadzībām iepirkti 4000 litri šampanieša. Pirmajā vakarā šampanietim tērēti 10 000 latu, otrajā - vairāk nekā 4000.

No balles tāmes noprotams, ka deju polonēzes skolotājs Valdis Škutāns ar Lauru Kosīti saņēmuši 350 latus.

Kā atzīmē raidījums, pēdējos gados pēc iestāšanās NATO Aizsardzības ministrijas budžets ir audzis ģeometriskā progresijā, tādēļ arī arvien audzis budžets ballēm. Šogad abas armijas balles izmaksāja jau 24 000 latu.

NBS pārstāvis Uldis Davidovs uzsver: "Tradīcija ir runas, apsveikumi, ballē noteikti piedalās Valsts prezidents, piedalās aizsardzības ministrs, komandieri, balli ievada polonēze, ko dejo Valsts prezidents, un obligātā sastāvdaļa, protams, ir tortes griešana ar zobenu, ko dara bruņoto spēku komandieri. Pārējais ir deju mūzika un viegla izklaide, kā jau ballēs."

Pirmajā virsnieku dienā bija grezni tērpi, diplomāti, pašvaldību vadītāji, sabiedriskie darbinieki, Valsts prezidents un aizsardzības ministrs. Otrajā dienā Māmuļa uzņēma armijas instruktorus, kurus dēvē par armijas mugurkaulu. Viņi apmāca jaunos valsts aizstāvjus. Pie viņiem aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP) nebija ieradies, žurnālistiem skaidrojot, ka "tā bija instruktoru balle, viņiem nevajag uzraudzību, lai izklaidējas". Turklāt ministram šajā dienā arī bijis jāglābj Liepāja no vētras.

Virsnieku balles tradīcija radusies divdesmitajos gados. Pirmās brīvvalsts laika prese vēsta, ka bijušas divas prestižas balles - virsnieku un preses balle. Līdz mūsdienām saglabājusies vienīgi virsnieku balle.

Komentāri (128)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu