Zatlers apmeklēs Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri apmeklēs Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolu, lai piedalītos Latvijas valsts 90.gadadienai veltītajā svinīgajā pasākumā.

Valsts prezidenta apmeklējuma laikā skolā notiks arī projekta "Collective Memory" jeb "Dzīvā vēsture" prezentācija, jo skola atsaukusies uz prezidenta aicinājumu apkopot atmiņas par Latvijas valsts vēsturi, informēja Prezidenta preses dienestā.

Skolas apmeklējuma laikā Zatlers apskatīs arī skolēnu darbu izstādi, kas veltīta Latvijas 90.gadadienai un Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas dzimšanas 105.gadadienai.

Valsts prezidents šā gada 1.septembrī aicināja Latvijas skolas valsts 90.gadadienas jubilejas priekšvakarā organizēt vēstures liecību apzināšanu par Latvijas valsts dibināšanu, atjaunošanu un pastāvēšanu. Papildus tam tika organizēts projekts "Dzīvā vēsture", lai aculiecinieku stāstus par Latvijas vēsturi uzglabātu, sistematizētu un ar tehnoloģiju palīdzību padarītu pieejamus plašai sabiedrībai.

Projekta idejas autors ir Ēriks Stendzenieks, projektu Latvijā tehniski realizē "www.draugiem.lv", un tā patrons ir Valsts prezidents.

Valsts prezidents norāda, ka, uzticot šo vēstures liecību jeb atmiņu apzināšanu skolēniem, tiek veicināta arī bērnu un jauniešu izpratne par valsts vēsturi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu