Dzīvokļu mākleri viltus sludinājumos piedāvā dzīvokļus (96)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Double Faced Eels" solists Mārtiņš Gailītis, tautā vairāk pazīstams kā Marka, dzīvo Purvciemā privātmājā Madonas ielā. Tā kā laika gaitā privātmāju viņš pārvērta par mūzikas studiju, Marka nolēma meklēt jaunu dzīvesvietu, palīdzību lūdzot nekustamo īpašumu māklerim.

Markam jau sen apnicis dzīvot darba vietā, tādēļ viņš nolēma meklēt sev jaunu mitekli. Marka: "Es iegāju zip.lv, atradu sludinājumus Purvciemā. Mani piesaistīja sludinājums, kas ir Madonas ielā."

Sludinājums bija tik vilinošs, ka Marka nekavējoties zvanīja uz norādīto telefona numuru. Marka: "Pacēla tāda krievvalodīga meitene un teica, ka viņi ir tā kā starpnieki; lai viņa nodotu īpašnieka kontaktus manā rīcībā, par to man ir jāsamaksā 40 Ls."

Dzīvoklis bildēs izskatījās tik kārdinošs, turklāt to izīrēja par 140 latiem, tādēļ dziedātājs negaidītajiem māklera noteikumiem piekrita. Marka: "Devos uz attiecīgo iestādi – Avotu ielu 19."

Parakstīja līgumu, samaksāja naudu un saņēma iecerētā dzīvokļa īpašnieka, vārdā Saša, tālruņa numuru. Marka: "Tad pienāca nākamā fāze, kas saucās īpašnieka medības."

Īpašnieks trīs reizes pārlika tikšanās laiku, bet jau pēc pāris dienām Sašas telefona aparāta signāls kļuva gaužām vienveidīgs. Marka: "Konstatējot to, ka īpašnieks nav dabūjams rokā nekādā veidā, vērsos atpakaļ attiecīgajā kantorī Avotu ielā."

Protams, iztērēto naudiņu neviens negrasās atdot. Marka: "Tiek piedāvāti vienkārši viltus sludinājumi ļoti ērtos rajonos, lai vienkārši cilvēkus apkrāptu."

Kuram gan patīk, ka kādam tiek darīts pāri. "Tautas balss" dodas palīgā Markas jaunā dzīvokļa meklējumos. Tai pašā sludinājumu mājaslapā atrodam dzīvokli vēlamajā rajonā un zvanām uz norādīto tālruni.

Dzīvoklis jauks – 90 latu īre, atrodas trešajā stāvā, kāpņutelpa izremontēta, turklāt bildē skaidri redzams, ka dzīvoklim arī ir balkons. Sacīts darīts - dodamies ciemos pie mākleriem!

Laimīgi ejam mājā iekšā, bet ak vai! Ja remonts kāpņu telpā ir bijis, tad tikai pirms 40 gadiem. Bet kā ar balkonu? Mēs bijām dzīvoklī, un tur pat nav balkona.

Sistēma vienkārša – internetā tiek ievietots viltus sludinājums. Lai piekļūtu izīrētāja kontaktiem, potenciālais īrnieks firmai samaksā 45 latus. Savukārt uz telefonu atbild viltus īpašnieks, kas nabaga īrnieku vazā aiz deguna pēc sirds patikas. Līguma tekstā nav ne vārda par apņemšanos tiešām sameklēt dzīvokli.

Anita Pētersone, RTU Nekustamā īpašuma daļas juriste: "Tas nav līgums, tas ir par to, ka es jums iedošu kaut kādu telefona numuru, bet jūs man samaksāsiet 40 latus! Viss, vairāk šeit nekādu saistību nav! Cilvēks ir samaksājis savu naudiņu, bet neviens punkts neparedz, ka varētu iestāties kāds gadījums, kad šis cilvēciņš varētu dabūt atpakaļ to savu naudu. Tāda varianta šeit nav!"

Un vēl – apsviedīgais mākleru kantoris "M Trans" nemaz nav sastopams oficiālajā adresē un tāpēc nokļuvis arī zem Uzņēmumu reģistra lupas, jo tas ir nopietns pārkāpums.

Komentāri (96)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu